Bun venit

Bun venit
ROMANIA| LANDSKODE: RO | PREFIX: + 40 | VALUTA : RON | FOLKETALL 22 MILL - 3 MILL BOR UTENLANDS | DEM.REPUBLIKK 1990 | HOVEDSTAD BUCURESTI 2,2 MILL

Romania | in limba Norvegiana | Turisme | Kultur | Media | Politikk | News

Romania | in limba Norvegiana | Turisme | Kultur | Media | Politikk | News
Romaniaposten online since 10th October 2008

3.1.18

Intervju med eieren av det eneste reisebyrået i Norge dedikert Romania

Unique-Bigar-Waterfall-in-Nature-Reserve-Romania-6

VISITROMANIA.NO er det eneste reisebyrået i Norge som utelukkende selger reiser til Romania. Byrået skal skal igjen delta på REISELIVSMESSEN i OSLO i januar. Datoene er 12 – 14 januar. Romaniaposten har kontaktet eieren Cristian Turc  for å vite litt mer.

  • RP: Hva vil VISIT ROMANIA promotere for sesongen 2018? Har dere noen nye tilbud?

CRISTIAN: Vi skal satse på flere nye destinasjoner i Romania i 2018. Det er veldig viktig for meg å promotere Romania, veldig viktig å vise flere områder så skandinaver blir bedre kjent med Romania, et land som har mye spennende å tilby norske turister. Men det er helt klart at det er flere ting vi må se på. Det holder ikke å si at et område er flott. Vi må tenke på transport, hvordan få turistene der uten å sitte mange timer i buss, hvilke flyplasser er i nærheten, hotellene må også være familievennlige – for å nevne noe.

Blant de tilbudene som er nye er tur i Bucovina, spa i Baile Felix, teambuilding i Valea Doftanei, turer i Donaudeltaet og vi skal satse mye mer på Svartehavet. City Break i Bucuresti og Transilvania er to allerede etablerte tilbud. Nå er det på tide å promotere nye destinasjoner.

  • RP: Du startet reisebyrået i 2013. Hvordan vil du oppsummere disse årene med status anno 2018?

AAAAAABBBACRISTIAN: Det har vært fire vanskelige – men også veldig flotte år. Det er mye negativt rundt navnet Romania i tankene til våre kunder. Vi må gi  våre kunder tillit, være tålmodige og vise dem at Romania er et flott land med hyggelige mennesker. Det tar tid til å bygge noe og jeg gleder meg veldig til fremtiden. Vi selger ikke bare pakker, men vi promoterer også Romania i Nord-Europa.

Vi har nå et større team med flinke folk. I tillegg har vi en avtale med en salgsfirma fra Norge og vi gleder oss til samarbeidet med dem i 2018. De har et effektivt salgsapparat og er veldig flinke. De har tatt en infotur til Romania før vi inngikk samarbeidet og konklusjonen var klar: Dette landet har et stort potensiale. Dette er noe for oss.

  • RP: VISIT ROMANIA har innledet et samarbeid med de rumenske turistmyndighetene. Hva består dette samarbeidet i konkret?

CRISTIAN: Vi har samarbeidet om en infotur  som turistmyndighetene arrangerte i Romania for norske jurnalister og bloggere. Den rumenske turistministeren gjorde en kjempe jobb og laget veldig bra tur for gjestene fra Norge. Det har kommet artikler i aviser i Norge om Romania og resultatene har vært gode.

  • RP: Hva var de mestselgende turpakkene til Romania i 2017?

CRISTIAN: Mestselgende pakker var city break i Bucuresti. Vi har to flyselskaper som flyr direkte til Bucuresti fra Oslo og det har veldig mye å si.

RP: Hvordan er tilbakemeldingene fra kundene dine som har vært for første gang i Romania?

CRISTIAN: Tilbakemeldingene har vært utrolig gode. Og det er det vi ønsker. At gjestene trives på tur er viktigst. At tilbakemeldingene har vært så gode er først og fremst på grunn av de flinke guidene i Romania som vi jobber sammen med, og på grunn av flinke og høflige sjåfører som vi jobber med,  takket være flinke hotellansatte og alle de andre involverte Det er de som møter kundene " face to face". Og de gjør en kjempejobb.

Jeg vil dra frem en tilbakemelding som jeg har vært kjempeimponert over. Vi hadde dessverre en situasjon med en telekabin - ulykke på Transfagarasan. Tre av våre kunder var i telekabinen når ulykken skjedde. En dame var mer alvorlig skadet enn de andre to og ble tatt med helikopter til Sibiu på sykehus. De er alle i form nå og nyter livet.

Her er en liten del av tilbakemeldingen:

« Vil bare si at det går mye bedre med meg nå. Tar det rolig. Vi stor koste oss i ditt vakre hjemland!! Tusen takk for all god hjelp og tilrettelegging. Vi skal anbefale både deg og Romania til folk vi kjenner! "

Når en person som har vært så uheldig sier at de anbefaler Romania til andre, da blir jeg imponert. Selv om det selvfølgelig var en situasjon som kunne ha skjedd hvor som helst.

  • RP:BLUE AIR og WIZZ AIR har direkte flyruter til Romania fra Norge til Bucuresti. Tror du at det kommer nye direkteruter til andre rumenske byer enn Bucuresti?

CRISTIAN: Vi har ikke hørt noe nytt om det. Det har vært diskusjoner om en ny direkte rute med Norwegian i noen år, men ingenting er klart ennå.

  • RP: Romaniaposten har lesere som mener at ser vi bort fra populære Bucuresti så promoterer VR mye opplegg i Transilvania, men veldig lite reiser til Donaudeltaet og de rumenske badebyene. Hva sier du til dette?

CRISTIAN: Jeg er enig med leserne. Men et reisebyrå må tenke også praktisk: transport og priser først og fremst. Men som sagt, det kommer mange nye tilbud i 2018 og Donaudeltaet og Svartehavet er noen av de viktigste. Det blir for eksempel en infotur til Donaudeltaet med norske journalister i mai måned.

  • RP: Hvorfor bør nordmenn ta en tur til Romania i 2018?

CRISTIAN: Turisme anno  2018 dreier seg mer og mer om opplevelser. Vi er nesten ferdig i Skandinavia med turister som reiser til Paris for å ta bilder av Eiffeltårnet. Som et eksempel.. De vil ha mer enn det , de vil ha opplevelser. Og det får de masse av i Romania. Og i tillegg det er greie priser i Romania, god mat, flott natur og hyggelig folk.

For eksempel er vår ridetur i transilvanske landsbyer blitt valgt av journalister fra Dagsavisen som nummer 6 blant 8 globale eventyr i 2017, foran Canada og foran en tur til Jomfruøyene. Det er bare et eksempel over hvor spennende Romania kan være som reisemål.

MESSEN

Nettside: www.visitromania.no  Kontakt: kontakt@visitromania.no

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

LANGHELG I BUCUREST

LANGHELG I BUCUREST
Spesialtilbud for grupper | TURER

MED BLUE AIR DIREKTE TIL BUCURESTI

Har du tips, meninger? Kontakt oss, klikk bildet under

TURIST I ROMANIA

1,2 millioner turister besøker den rumenske Svarthavskysten om sommeren

1,2 millioner turister besøker den rumenske Svarthavskysten om sommeren
Klikk for presentasjon av badebyen Venus

ARKIV - INNHOLDSLISTE FØRSTESIDEN