25.11.21

Nyhetsoverskrifter i Romania 25.11.2021

Image

 Hundrevis av husransakelser samtidig over hele Romania 

Descinderi la clanul Duduianu. Interlopii ar fi tâlhărit cântăreți de manele- 457 husransakelser ble gjort av politiet, gendarmeriet og  Kriminalpolitiet i samme sak og samtidig på 47 ulike steder  i Romania i går. Aksjonen er en av de største i sitt slag noensinne.

I Kriminalpolitiets pressemelding om aksjonene sier man at det hele er et ledd i de-struktureringen av organiserte kriminelle grupper: “Kriminelle grupper spesialisert på handel med mindreårige, utnyttelse av sårbare personer, handel med migranter, nettkriminalitet, narkotikahandel, prostitusjon og forbrytelser mot det rumenske lovverket med særlig alvorlige konsekvenser  - vil bli eliminerte som konsekvens av disse aksjonene"

Kriminalpolitiet sa også at opplysninger om resultatet av ransakelsene vil bli offentliggjort om noen dager for å sikre sakene juridisk. Aksjonene i går skal også ha vært direkte overvåket og koordinert av Innenriksdepartementet.

En stor del av aksjonene var rettet mot mafiagrupper som har spesialisert seg på hallikvirksomhet og som har fungert i mange år.DIICOT aksjonerte mot disse i Giurgiu, Bucuresti, Pitesti, Craiova, Constanta og Tulcea. En av disse hallikvirksomhetene ble etablert for nesten 10 år siden i Spania

  Den nye regjeringen lover raskere tog   

harta rutiera autostrada

Det er klart for en ny koalisjonsregjering av PSD, PNL og UDMR og lovnadene til det rumenske folk kommer på rekke og rad.

I går lanserte de punkter i sitt program som blant annet lover 13000 km med moderniserte rumenske veier, T-bane i Cluj Napoca og raskere og mer effektive togforbindelser i Romania. - Av de moderniserte veiene skal 10000 km være lokale veier og gater.

Tidsrammene for lovnadene er ikke angitt ….. Programmet til regjeringen på disse og andre punkter finner du på rumensk på linken under.

  Alle ministrene i den nye regjeringen er godkjent  

ciuca la parlament se pregateste de declaratiiAlle de nye ministrene i den nye Ciuca-regjeringen har blitt  hørt i de ulike parlamentskomiteene de siste to dagene og alle har blitt godkjent av et flertall i den enkelte komite.

Dette har skjedd raskere enn tidligere siden PSD, PNL og UDMR til sammen har flertall også i alle komiteene.

I dag torsdag skal det stemmes over den nye regjeringen. Det er forventet et klart flertall. Deretter har Romania en ny regjering med komplette fullmakter. Og Citu - sin midlertidige regjering er blitt historie.

  Bucuresti har en ny parkeringsplass under bakken 

Bucureștiul are o nouă parcare cu peste 700 de locuri, sub bulevardul Decebal în Sectorul 3

Den nye parkeringsplassen under Bulevard Decebal i Bucuresti har blitt åpnet. Denne parkeringsplassen i Sektor 3 under bakken har plass til 718 biler.

Parkeringsbygget skulle ha blitt åpnet i vår, men så oppdaget man at bygget ikke oppfylte basiskravene til brannsikkerhet. Skandalene uteble ikke – men nå har brannsikkerheten kommet på plass og alt er godkjent.

Nå er det opp til bilistene å bruke bygget, i stedet for å parkere på fortauer og i gatene i sonen. Den første bilen i parkeringshallen ble parkert der i går.

  Rumenske bønder kan nå få støtte som i Vest  

În premieră, fermierii români ar putea primi subvenții la fel ca în țările vestice. Ce condiții se impun

Det rumenske landbruket har nå fått sjansen til å modernisere seg  med europeiske penger. For første gang vil bøndene motta subsidier som i vestlige land, på opptil 215 euro per hektar. Dette kan skje gjennom den nye felles landbrukspolitikken nylig godkjent av Europaparlamentet.

Romania kan få flere milliarder euro til ulike prosjekter innen landbruket, men EU krever først en nasjonal landbruksplan fra den rumenske regjeringen -  slik at bøndene kan tilpasse seg markedet og ikke tape på å dyrke lite etterspurte produkter.

Den nye felles landbrukspolitikken gir det rumenske jordbruket vesentlig høyere subsidier, gitt at betingelsene oppfylles. Bøndene må også selv presentere sine framtidsplaner og dokumentere eventuelle samarbeidspartnere  – og  bekrefte kontakten med fungerende leveringstjenester.

  Bensin for 2 millioner USD stjålet på flyplassen i Constanta  

bidoane cu combustibil furat

Det har i fire år blitt stjålet drivstoff verdt to millioner dollar fra Mihail Kogălniceanu militære flybase i Constanta. Dette sa DIICOT i går som har startet en etterforskning basert på en klage fra den amerikanske føderale regjeringen. Onsdag morgen ble de mistenkte anholdt etter at seks husransakelser var avsluttet .De involverte vil bli tiltalt for grovt tyveri.

Lokalpressen i Constanta opplyser følgende:

Fra og med 2017 har en organisert kriminell gruppe stjålet  flytende drivstoff tilhørende den amerikanske regjeringen, spesielt diesel, fra militærbasen Mihail Kogălniceanu, så vel som fra militære treningsområder i Constanța. Medlemmene i forbrytergruppen har hatt veletablerte roller innen militære tjenester .

  Eksplosjon på Aerostar i Bacau  

Explozie la Aerostar Bacău. Trei angajați au ajuns la spital -  Stirileprotv.roTre ansatte i fabrikken for reparasjon av flymaskiner - Aerostar Bacău i Bacau -  ankom sykehuset etter en eksplosjon i lasterommet på et fly. De ansatte var i dette rommet der de utførte vedlikeholdsarbeid.

To av dem fikk brannskader på hender og i ansikt, mens den tredje fikk panikkanfall. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor eksplosjonen skjedde.

En oppringing til 112 rapporterte en eksplosjon i fabrikken og at en arbeider hadde fått brannskader, men også at brannen etter eksplosjonen ble slukket av de ansatte.

   Skandaler i kjøpesentre etter opprettelse av vaksine-gjerder.  

Flere store kjøpesentre som har dagligvarebutikker har de siste dagene oppført metallgjerder ved inngangen slik at de som ikke er vaksinerte kan komme inn i dagligvareavdelingene, men ikke i de andre butikkene. Påbudet skal ha kommet “fra myndighetene” sier noen av butikkjedene.

Reaksjonene har vært mange og alle negative. Kontrollene er ofte tilfeldige. Flere av vaktene er selv ikke vaksinerte. Apoteker – som uvaksinerte kan besøke – er ofte plassert bak vaksinesperren etc etc.Med andre ord kaos. (Inkludert i vårt eget lokale Kaufland kjøpesenter.)

 gard-folie-facebook

    PANDEMIEN I ROMANIA  25.11.2021    

Det siste døgnet:

Image   Nye tilfeller av Covid  

|: 2796  

Image  Personer døde av Covid  

|: 231 

Image  Personer helbredet av Covid  

|: 5754 

Image   Vaksinerte det siste døgnet  

|: 66171

   ALLE OFFISIELLE TALL HER 


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Den nye regjeringen har fått et navn   

Guvernul lui Nicolae CiucăDen nye regjeringen har døpt seg selv og skal kalle seg DEN NASJONALE KOALISJONEN FOR ROMANIA. De sier også at det felles regjeringsprogrammet de har blitt enige om gjelder fram til 2024 - da det er nytt parlamentsvalg. PNL har statsministeren i 18 måneder, deretter har PSD statsministeren i 18 måneder.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Husransakelser i forbindelse med falske legeattester.   

Customs tells Senate panel: another 31 containers disappeared from PQ on fake  papers | Diploma FraudDet ble i går i Neamt fylke utført 16 ransakelser blant annet ved tre helseinstitusjoner, deriblant Fylkessykehuset. Dette i en sak om fiktive helseattester som har gitt personer sykepermisjon, med en utleggsramme for den rumenske staten på 6 millioner lei.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Den nye familieministeren kraftig ut mot AUR   

firea la audieri in parlamentGabriela Firea ble hørt i Parlamentet i går og ekstremistpartiet AUR ba henne fjerne retten til abort og seksualundervisning i skolene. " Retten som kvinner har til å velge over sitt eget liv skal jeg kjempe for så lenge jeg kan” sa den nye familieministeren som direkte svar til AUR.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  USR forbereder seg til 2024  

Dan Barna: Ideea noastră este să construim o alternativă pe partea dreaptă, mai largă decât strict USR / Vom vedea ce se va întâmpla cu acele voci din PNL, deocamdată discrete, care recunosc că partidul este făcut franjuriDan Barna som er nestleder i partiet USR og som nå vil befinne seg i opposisjon sier at partiet vil stille til valg med et eget regjeringsforslag i 2024. Og ikke bare med ministre fra USR , men fra andre liberale grupper. Inkludert personer i PNL som nå snakker lavt i protest mot “tabbene “ til ledelsen i partiet.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  BOOSTER kan bli obligatorisk for alle reiser innen EU    

Doza booster ar putea deveni obligatorie pentru călătorii. Măsura pregătită de CE privind certificatul verdeEU -kommisjonen vurderer nå flere tiltak i forbindelse med bevegelsesfriheten innen unionen og til unionen. Dette i forbindelse med vaksinesertifikatet som nå bli obligatorisk for alle reisende. Det er nå også forslag som sier at en tredje dose – “boosteren” – skal bli obligatorisk for å få det “grønne sertifikatet”.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Patriark Daniel: “Jeg har vaksinert meg!”      

Patriarhul DanielPatriark Daniel kunngjorde i går at han nylig har vaksinert seg mot Covid. Dette etter flere måneders kritikk fra helseeksperter som gjentatt ganger har bedt om en bekreftelse fra Patriarken - utover en generell støtte til Covid-tiltakene. En talsmann for BOR sier at oppstyret rundt Patriarkens vaksinering er skapt av media siden BOR alltid har støttet vaksinering av den rumenske befolkningen.

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

Discover Romania with Norwegian Ebiketours.no

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI