11.11.21

NYHETSOVERSKRIFTER I ROMANIA 11.11.2021

Image

I DAG TIDLIG: BRANN PÅ SYKEHUSET I PLOIESTI – TO DØDE

UPDATE - Incendiu la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Doi pacienţi au murit - FOTO
- En brann har i morgentimene i dag rammet Infeksjonssykehuset i den rumenske byen Ploiesti.

To pasienter er døde – angivelig av røykforgiftning. Militære brannmenn klarte å slukke en brann ved infeksjonssykehuset i Ploieşti. Den røde planen ble lansert på fylkesnivå .

Brannen brøt ut klokken 4.15. Den mest sannsynlige årsaken til brannen var oksygen-installasjonen. Pasientene som døde var 74-75 år. 16 personer ble evakuert og overført til Ploiesti fylkessykehus. Tre andre pasienter nektet transport og ble plassert på andre upåvirkede avdelinger

Statssekretær Raed Arafat ankom Ploieşti i morgentimene- - En sykepleier som grep inn for å slukke brannen som brøt ut i salongen, fikk brannskader. Kvinnen ble fraktet til Floreasca sykehus i Bucuresti. Sykepleieren har fått første- og andregradsforbrenninger på et område på 40 prosent av kroppsoverflaten.

Incendiu la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Doi pacienţi au murit – FOTO


  Progressiv skattlegging skaper problemer i regjeringsforhandlingene

Marcel Ciolacu, Florin Citu- PSD vil innføre progressiv skatt i Romania. Romania er av de få landene i Europa som har en fast skatteprosent for alle uansett inntekt. Kun tre andre land i Europa har dette. PSD vil nå at de som tjener mye skal betale mer i skatt og de som tjener lite skal betale mindre eller fritas for skatt.

PNL avviser dette og sier at progressiv skatt fungerer som en straff for folk og firma som jobber mye og gjør det bra økonomisk. Og at dette med fast skatteprosent er en av grunnene til at Romania har de siste to årene den største økonomiske veksten i EU.

Ifølge media er dette et av de største problemene i regjeringsforhandlingene. Som man regner vil fortsette i alle fall en uke til. Media beskriver forhandlingene som “resultatløse så langt”

REF | Florin Cîțu nu este de acord cu impozitarea marilor averi: „Penalizăm pe cineva care a muncit și a acumulat active”

  Trafikkulykke med 2 døde og 10 skadde i Timis   

Doi oameni au murit și alți 10 au fost răniți, după ce un autoturism s-a răsturnat pe marginea drumului.En alvorlig trafikkulykke fant sted onsdag kveld i Timiș fylke.

To personer ble drept og 10 andre ble skadet da en bil veltet på siden av veien. De er alle utenlandske statsborgere.

Ifølge Digi24 var det flere migranter i bilen, og politiet vet fortsatt ikke om sjåføren er blant ofrene eller om han stakk fra ulykkesstedet. Et helikopter med varmesøker ble satt inn for å overvåke nærområdet rundt ulykken for å se om noen befant seg på jordene eller i småskogen..

REF | Accident grav, cu 2 morți și 10 răniți, în Timiș. Victimele ar fi migranți. Zona e survolată cu elicopterul

  De mobile sykehusene i Letcani er for kalde.  

Pacienţii din Spitalul Mobil de la Leţcani sunt mutaţi din nou din cauza frigului. „Instalaţia e inadecvată”I Letcani i Iasi fylke er det etablert flere topp moderne mobile sykehus der blant annet legeteam fra Rep. Moldova har kommet for å hjelpe rumenske leger med Covid-pasienter.

Nå viser det seg at disse mobile sykehusene ikke har skikkelig oppvarming - og har blitt iskalde innvendig. Pasientene må nå flyttes til andre sykehus i Iasi fylke. Sykehus som allerede er overbelastet.

Myndighetene forlanger nå at firmaet Euronest som har installert enhetene løser problemet umiddelbart. 12 pasienter forblir i enhetene i en sal der varmeinstallasjonen fungerer delvis.

REF | Pacienţii din Spitalul Mobil de la Leţcani sunt mutaţi din nou din cauza frigului. „Instalaţia e inadecvată”
Citeste mai mult:
adev.ro/r2dfaj

  Døde av hjerteinfarkt da han så skadet sønn.  

Un bărbat a făcut infarct după ce fiul său și-a prins brațul într-un utilaj agricol. Un alt băiat îi murise tot pe câmpDet ble en tragisk slutt for en 63 år gammel mann fra ei bygd i Cluj fylke. Etter at sønnen hans fikk armen sin satt fast i en landbruksmaskin ville mannen hjelpe, men da han så den skadde gutten sin ble han så redd at han fikk et hjerteinfarkt.

I flere titalls minutter forsøkte legene som kom dit å gjenopplive ham, men forgjeves. Mannen ble erklært død.

Tragedien skjedde tirsdag etter mørkets frembrudd, i bygda Tureni. Folk var ute og plukket mais, og etter en stund ville ikke en av landbruksmaskinene fungere. Sønnen til mannen som også var der gikk for å se hva som hadde skjedd, og i et øyeblikks uoppmerksomhet satte han armen sin fast i mekanismene til maskinen. Han begynte å rope om hjelp og folk stormet til, blant annet faren.

Den 40 år gamle sønnen ble fraktet med helikopter til et sykehus i Cluj. Legene  beskriver hans tilstand som stabil.

REF | Un bărbat a făcut infarct după ce fiul său și-a prins brațul într-un utilaj agricol.

  Brød, kjøtt og melk blir dyrere  

vitrine cu produse din carne si laptePrisene på matvarer øker igjen i Romania. Nå er det produsenter av brød, kjøtt og melk som setter opp prisene -  pga økte energipriser ifølge dem selv.

Noen av produsentene hevder de har fått regninger på strøm og gass som er 7 ganger høyere enn i september. Og at prisøkningene skyldes ene og alene dette.

Økonomer sier at den registrerte prisøkningen på ulike rumenske matvarer varierer mye. Ulike varer har økt mellom 2,5% og 15%

REF | Pâinea, carnea și laptele se scumpesc. Producătorii anunță creșteri de prețuri din cauza facturilor tot mai mari la energie

  91 ulovlige migranter tatt i en rumensk lastebil i Ungarn   

migranti

Det ungarske politiet stoppet en rumensk registrert tungtransport der 97 illegale migranter var skjult. Dette skjedde i området ved Dunafold, ifølge nettstedet til det ungarske politiet. Noen nettsteder har oppgitt antallet migranter til 103.

Ungarske myndigheter har innledet rettslige prosesser mot sjåføren - som egentlig er fra Republikken Moldova. Mannen etterforskes  på grunn av mistanke om menneskehandel. Politiet ser også på om hans rumenske arbeidsgiver er innblandet.

Migrantene -  som ikke har gyldige reisedokumenter, vil bli avhørt og eskortert tilbake til den rumenske grensen og Romania, i henhold til gjeldende regelverk i EU.

REF | 97 migranţi ilegali au fost descoperiți în Ungaria, într-un camion românesc

  “ Hvor er legene? Dreier alt bare seg om Covid-Covid”?  

pacientEn 45 år gammel vaksinert mann fra Galati - med lungebetennelse  – ble i tre dager sendt fra det ene sykehuset til det andre i fylket – fordi ingen leger hadde tid til å behandle han.  Og han døde uten å ha fått hjelp.Familien reagerer nå veldig og vil anmelde sykehusene for manglende inngripen. 

Det er i den siste tiden flere som har reagert mot at “alt dreier seg om Covid på alle rumenske sykehus” .. Blant annet er flere pasienter med alvorlige sykdommer som kreft sendt hjem for å gi plass til Covid-tilfeller.

Sykehusene i Galati sier at dette dessverre er situasjonen og at alle vanskelige, men uunngåelige valg har triste konsekvenser.

REF | Un bărbat a murit după ce a fost plimbat trei zile între spitale. „Unde erau medicii? Chiar toată lumea se ocupă numai de COVID?”

  Simona Halep kvalifiserte seg til semifinale i Linz.  

Simona Halep salută bucuroasă publicul după victorieSimona Halep overbeviste i sin match i går der hun kvalifiserte seg til semifinalen under turneringen i Llinz.

Hun vant over italienske Jasmine Paolini med scorene 4-6, 7-5, 6-0

Matchen varte i 2 timer 14 minutter og Halep har fått 110 WTA-poeng etter denne seieren.

REF | Simona Halep s-a calificat spectaculos în semifinală la Linz.

  ---- og semifinalen i Linz blir helrumensk: JAQUELINE CRISTIAN versus SIMONA HALEP

Când se joacă meciul Simona Halep - Jaqueline Cristian, din semifinalele  WTA Linz

REF | Semifinală românească la turneul de tenis de la Linz. Jaqueline Cristian se luptă cu Simona Halep

    PANDEMIEN I ROMANIA  11.11.2021    

Det siste døgnet:

Image   Nye tilfeller av Covid  

|: 6291Down Arrow clip art free vector | Download it now!   

Image  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 405  

Image  Personer helbredet av Covid  

|: 11255   Down Arrow clip art free vector | Download it now!

Image   Vaksinerte det siste døgnet  

|: 71605  Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay

   ALLE OFFISIELLE TALL HER    Left Arrow Clip Art at Clker.com - vector clip art online, royalty free &  public domain


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  “ 43% vaksinerte er ikke nok”   

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, la o conferintaFungerende helseminister sier at Romania nå har 43% av befolkningen vaksinerte og at dette er opp 10% fra september, men at dette er ikke nok for å komme ut av krisen, heller ikke nok for å takle en eventuell ny femte pandemi. Kort sagt: Parlamentet må vedta vaksinering og vaksinesertifikat som obligatorisk, – sier Cseke. |- - - Ministrul Sănătăţii: Suntem expuşi unui viitor val pandemic, în mod clar. La 43% rată de vaccinare, România nu are cum să scape

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Ianis Hagi kan bli overført til Aston Villa  

Ianis Hagi, la un pas de mutarea carierei: transferul în Premier League! Rolul lui Steven GerrardSteven Gerrard fra Rangers skal være i forhandlinger med Aston Villa om oppkjøp av rumenske Ianis Hagi. Aston Villa er uten trener og det er mulig at Gerrard blir den nye treneren der. Og da skal han ha ønsket å ha med seg Ianis Hagi i overgangen. |- - -  Ianis Hagi, la un pas de mutarea carierei: transferul în Premier League! Rolul lui Steven Gerrard

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Barnevernet anklager moren til 11 år gammel gravid jente.   

fetita gravidaBarnevernet i Tulcea har den siste uka sett formelt på saken der ei 11 år gammel jente er gravid i femte måned. De sier at moren til jente visste om dette allerede i august og varslet ingen om saken - fordi hun var mot en “terapeutisk” abort. Foreldre til mindreårige er uansett forpliktet til å varsle myndigheter om slike situasjoner, sier sosialassistentene. Jenta er nå tatt hånd om av Barnevernet.  | - - - Protecția Copilului, despre situația fetei de 11 ani însărcinată: Se știa din august.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Orban deltar selv på styremøtet som skal ekskludere han  

Orban merge la ședința în care se decide excluderea sa: Nu mă dau afară cu BEx-ul lor, echipa demolatoareLudovic Orban stiller selv opp på på styremøtet i PNL som skal ekskludere han fra partiet. Orban sier at møtet ikke er ødeleggende for han selv, det er den nåværende partiledelsen som river ned “partibygget” helt til grunnen – også ved å bli partner med PSD.. | - - -  Orban merge la ședința în care se decide excluderea sa: Nu mă dau afară cu BEx-ul lor,


Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Suceava har høstens mest kontroversielle borgermester. 

Primar din Suceava,
la un protest faţă de şcoala online: „Dacă medicii de la noi nu se vaccinează, nici eu nu o fac“Borgermesteren i Suceava har i flere offentlige anledninger de siste månedene kunngjort at han ikke under noen omstendighet kommer til å vaksinere seg mot Covid. I går dukket han opp på en demonstrasjon i byen mot nettskole.

Onsdagens kunngjøring fra borgermesteren var følgende: “ Siden legene her i byen ikke vaksinerer seg, gjør ikke jeg det heller “ 

                                                              Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

Discover Romania with Norwegian Ebiketours.no

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI