12.11.21

NYHETSOVERSKRIFTER I ROMANIA 12.11.2021

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  De første julelysdekorasjonene er montert i Bucuresti.  

Primele luminiţe de Crăciun au fost montate în București. Foto: Facebook- I går torsdag begynte ansatte i Bucuresti kommune å sette opp julelysdekorasjonene i den rumenske hovedstaden. Det hele startet med dekorasjonene på Grunnlovsplassen i byen.

Overborgermester Nicusor Dan sa i den anledning at i år vil man begrense dekorasjonene i sentrum av byen. Han sa samtidig at dekorasjonene som blir brukt er de fra i fjor. Dette for å begrense utgiftene på kommunebudsjettet.

REF | Primele luminiţe de Crăciun au fost montate în București. Nicuşor Dan: „Ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a oraşului”

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  TV-presentatør tatt for å kjøre bil i narkorus.  

Oreste Teodorescu, pe lista rușinii ANAF. Ce a putut să facă fostul prieten  al lui Badea – Evenimentul ZileiTV-programleder Oreste Teodorescu er tatt av trafikkpolitiet mens han kjørte bil under påvirkning av forbudte stoffer.

Det er nå reist formell straffesak mot Oreste for kjøring i påvirket tilstand av psykoaktive stoffer. TV-programlederen ble stoppet av trafikkpolitiet 2. november i en gate i Sektor 1 i Bucuresti – men saken har først blitt offentlig kjent nå.

Oreste er mest kjent fra kanalene ANTENA 2 og B1TV – men har også ledet program på kanaler som ProTV og PRIMA TV.

REF | Oreste, prins sub influenţa drogurilor la volan. Poliţiştii i-ar fi deschis dosar penal

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Øyeblikket da en fotgjenger blir overkjørt ble filmet i detalj   

Momentul în care un pieton este spulberat pe trecerea de pietoni de o şoferiţă. Ce s-a întâmplat ulterior VIDEOTorsdag presenterte en mann seg på sykehuset i Focsani og sa at han var offer for en trafikkulykke inne i byen. Deretter, etter verifikasjonene som ble utført, slo politiet fast at en bil kjørt av en 19 år gammel kvinne hadde kjørt på den 65 år gamle mannen på en fotgjengerovergang. Men den unge sjåføren hadde ikke stukket av, - etter kollisjonen fraktet hun mannen på sykehuset.

Øyeblikket ble overrasket av et kamera installert på en bil som kjørte parallelt med bilen som var involvert i hendelsen,-  slik at det fra bildene er veldig tydelig at den uerfarne sjåføren ikke prioriterte personene i fotgjengerovergangen. Både fotgjengeren og den 19-år gamle sjåføren ble testet med alkometeret, - resultatene var negative. Det har blitt opprettet en straffesak mot den unge kvinnen. Politiet roser henne likevel for å ha kjørt mannen hun skadet til sykehuset.

Videoen av påkjøringen vises i detalj på linken under.

REF | Momentul în care un pieton este spulberat pe trecerea de pietoni de o şoferiţă.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Strøm – og gassregningene blir forsinket denne måneden.  

Flere regninger fra flere leverandører av gass og strøm blir forsinket denne måneden. Dette fordi leverandørene ikke vet hvordan de skal beregne summene som skal betales av kundene – og hva som dekkes av regjeringen.  Flere ulike støttevedtak for å dempe prisøkningen er gjort – eller snakket om -  i regjeringen – men den sittende regjeringen er i stand by - og flere vedtak er ikke endelige – og meldingene til leverandørene er uklare.

REF  |  Unele facturi la energie electrică și gaz vor veni luna aceasta cu întârziere

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Penger fra Reservefondet skal brukes for å sikre oppvarming  

Un bărbat stă cu mâinile pe calorifer.Den rumenske regjeringen vedtok i går at penger fra Det rumenske reservefondet kan brukes til å sikre leveringen av oppvarmingsvann i urbane områder der dette er et stort problem.

I flere byer trengs et en omfattende renovering av rørledningssystemet.

Verst er det i Bucuresti. Bystyret i Bucuresti sin bønn til staten om hjelp økonomisk for å sikre varme i flere hundre blokker skal analyseres sa en regjeringstalsmann i går.

REF | Guvernul a alocat bani din Fondul de rezervă pentru căldură. Cererea pentru București va face obiectul unei analize ulterioare

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Smuglersigaretter inn i Romania med drone  

Țigări de contrabandă, trecute din Ucraina în România cu drona. Polițiștii au confiscat peste 11.000 de pachete

I løpet av i går torsdag oppdaget og konfiskerte grensevaktene i Sighetu Marmației over 11 600 pakker med smuglersigaretter spredt utover grenseområder til Ukraina – da på rumensk side. Smuglersigarettene skal være verdt over 98 000 lei på det rumenske markedet.

En stor del av sigarettene som krysset  grensen fra Ukraina til Romania torsdag ble dumpet på den rumenske siden med hjelp av droner styrt fra ukrainsk side.

Rumensk politi forsøker nå å finne personene som de kaller “ de ansvarlige for sluttfasen i smuglingen” – med andre ord hvem i Romania som skulle ta hånd om pakkene og selge dem videre.

REF | Țigări de contrabandă, trecute din Ucraina în România cu drona.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  PSD kan droppe progressiv skatt, dersom PNL godtar skatt på luksus   

PSD vrea să introducă taxa pe lux. Limuzinele și locuințele mai mari de 120 de mp ar putea fi supraimpozitateRegjeringsforhandlingene har tatt en ny vri etter at PNL blankt har avvist å innføre progressiv skatt i Romania.

Nå sier lederen i PSD at PSD kan droppe kravet om skatteprosenter regulert etter inntektsnivå - dersom PNL godtar ekstraskatt på luksus.

Som konkret eksempler gir han limousiner - og boliger som er større enn 120 kvm – og at en betydelig ekstraskatt innføres på slike for å skaffe mer penger på statsbudsjettet til økte pensjoner og økt barnetrygd. Blant annet..

Nestleder i PNL Rares Bogdan har blankt avvist disse skatteforslagene “ som ren kommunisme”.

REF | PSD vrea să introducă taxa pe lux. Limuzinele și locuințele mai mari de 120 de mp

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Baneasa flyplass vil igjen ta imot passasjerer   

Aeroportul Băneasa va putea primi din nou călători, după 10 ani în care a funcționat la capacitate redusăFlyplassen Baneasa utenfor Bucuresti har de siste 10 årene fungert med redusert kapasitet. Flyplassen har for det meste blitt brukt til spesielle avganger og ankomster med privatfly. .De siste 10 årene har til sammen kun 2 millioner personer brukt flyplassen, mens nå vil det bli 1 million passasjerer årlig.

Baneasa lufthavn vil nå kunne ta imot passasjerer “som i gamle dager” - etter at rehabiliteringsarbeidet som startet i februar i fjor er avsluttet nå i november 2021. De første flyene tar av i begynnelsen av neste år. Flyplassrepresentantene lover kort ventetid: - kun rundt 30 minutter og null ventetid for VIP-passasjerer.

Flyplassens offisielle navn er Aurel Vlaicu lufthavn og den er over 100 år gammel. Det var behov for omfattende reparasjoner - og arbeidene har kostet 66,6 millioner lei.

REF  | Aeroportul Băneasa va putea primi din nou călători,

    PANDEMIEN I ROMANIA  12.11.2021    

Det siste døgnet:

Image   Nye tilfeller av Covid  

|: 5416Down Arrow clip art free vector | Download it now!   

Image  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 318  

Image  Personer helbredet av Covid  

|: 9710   Down Arrow clip art free vector | Download it now!

Image   Vaksinerte det siste døgnet  

|: 82151  Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay

   ALLE OFFISIELLE TALL HER    Left Arrow Clip Art at Clker.com - vector clip art online, royalty free &  public domain


Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadKvinne 32 år i Olt døde av Covid fordi det ikke var plass på noen av intensivavdelingene. “ Hadde det vært plass hadde hun enda vært i live” sier slektningene  - - - O tânără cu COVID a murit acasă, pentru că nu a găsit loc la ATI: „Mai aveam să ne rugăm în genunchi. Dacă o internau, era în viață”

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadStraffesaker blir reist etter brannen på sykehuset i Ploiesti. Ledere på sykehuset og ansatte kan nå bli tiltalt for “uforsettlig drap og kroppsskader”. Dette uten at noen personer er navngitte så langt. Årsaken til brannen antydet så langt er problemer med en oksygen-installasjon eller en kortslutning.- - -  Incendiul de la spitalul din Ploieşti. Dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadFungerende energiminister er optimist: “ Etter mars 2022 vil prisen på gass gå ned betydelig – og strømprisene vil gå ned litt “ sa han, Dette begrunner han med at regjeringens planer for å stabilisere energiprisene da vil ha permanent effekt.  - - - Ministrul Energiei: După martie 2022 va exista o scădere a preţului gazelor şi un uşor declin al tarifului energiei electrice

Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadSimona Halep trakk seg fra semifinalen i Linz og lot dermed sin landskvinne Jaqueline Cristian komme automatisk videre til finalen i turneringen. Dette siden det var hun Halep skulle ha møtt i semifinalen.  Grunnen Halep oppga for å trekke seg er en ny kneskade.- - - Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Linz. Jaqueline Cristian va juca în finală


Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadCertificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă. Angajații ar putea fi testați gratuit în primele 60 de zileVaksinesertifikat blir obligatorisk på jobben i Romania: - Om to uker innføres det obligatorisk vaksinesertifikat på rumenske arbeidsplasser. De som ikke er vaksinerte vil kunne ta gratistester i en periode på 60 dager for å få tid til fullvaksinering. De som ikke etter dette har vaksinert seg mister jobben - eller blir permitterte. 

Det er nå flertall for dette i Parlamentet. Det eneste som kan forsinke loven er om noen av mindretallet i Parlamentet mener et slikt på påbud er grunnlovsstridig - og krever en vurdering fra Grunnlovsdomstolen

REF |Certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă. Angajații ar putea fi testați


                                                                  Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

Discover Romania with Norwegian Ebiketours.no

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI