14.11.21

NYHETSOVERSKRIFTER I ROMANIA 14.11.2021

Image

  Flere tatt på fersken av Miljøvaktene under ny aksjon.   

Nouă acţiune a comisarilor Gărzii de Mediu la Sinteşti - Mai multe persoane, prinse în flagrant când incendiau cabluri / 360 de kilograme de cabluri confiscate şi amendă de 10.000 de lei / ”Miros insuportabil” în sudul Capitalei - FOTO / VIDEO- Flere personer ble tatt på fersk gjerning etter at de satte fyr på kabler under en ny aksjon av kommisjonærene fra Miljøvakten. Dette skjedde i  Sinteşti  sør for den rumenske hovedstaden.

Aksjonen fant sted da en “uutholdelig lukt “ spredte seg i området og skapte mistanke om hva som skjedde.

Det ble konfiskert 360 kilo med  kabler og gitt bøter på 10 000 lei.

REF | Nouă acţiune a comisarilor Gărzii de Mediu la Sinteşti - Mai multe persoane, prinse în flagrant când incendiau cabluri

  Tidene for offentlig transport i Bucuresti og Ilfov blir å finne på Google Maps   

Rutetider og kjøreplaner til de offentlige transportmidlene i hovedstaden og i Ilfov vil være tilgjengelig i Google Maps-applikasjonen om kort tid. Dette på samme måte som i de store europeiske hovedstedene.

Foreløpig må transporttilsynet TPBI avslutte de siste detaljene med de fra Google for implementering av dataene for alle transportmidler i hovedstaden og Ilfov på Google Maps. Men dette blir klart i løpet av en ukes tid.

Siden 2018 er det allerede en applikasjon som overvåker bybussene i Bucuresti, men appen er lite brukt av innbyggerne i Bucuresti, skriver Buletin de București.

Fra slutten av denne måneden kan innbyggere i Bucuresti kunne se i sann tid på Google Maps hvor t-banen, trikken, trolleybussen eller bussen de ønsker å reise med befinner seg.

REF |: Orarul mijloacelor de transport în comun din București și Ilfov va fi pe Google Maps

  Kommunal rådmann startet bordell sammen med kamerat   

Bordel înfiinţat de un consilier local, alături de un amic. Preţurile pentru o oră de amor începeau de la 20 de lei VIDEODen lokale rådmannen i Ţibana kommune i Iași fylke - og en venn av denne - vil sitte bak lås og slå i minst de neste 30 dagene. - De er arresterte for å ha etablert en lokal bordell med lave priser, og all “action” fant sted i huset til en av de to.

De to herrene på 66 og 62 år ønsket ikke å gå inn på hallikmarkedet gjennom sosiale nettverk , i frykt for at de ville bli tatt. Dermed bestemte de seg for en lokal bordell og at prisene for en time kjærlighet med to unge kvinner måtte være konkurransedyktige. Det billigste alternativet var 20 lei, og de mest krevende kundene kunne ende opp med å betale maks 100 lei,-  for ulike fantasier.

De to ble tatt etter at Kriminalpolitiet gjorde en uannonsert ransakelse i bordellen.

REF | Bordel înfiinţat de un consilier local, alături de un amic. Preţurile pentru o oră de amor începeau de la 20 de lei
Citeste mai mult:
adev.ro/r2i6zv

  Dacia – modell modifisert i Tyskland med suksess  

Cât costă cel mai scump Duster Pick-Up. A fost
transformat spectaculos de o firmă germană EXCLUSIV

Carpoint, et tysk selskap som spesialiserer seg på spektakulære bilmodifikasjoner, selger flere modifiserte modeller av Dacia på sin nettside. Og det dyreste kjøretøyet som selges er en Duster Pick-Up.

Dacia lanserte i fjor høst Pick-Up-versjonen av Duster-modellen, med en 115-hesters dCi-motor og en pris på 22.546 euro. Bilen er utviklet sammen med Romturingia fra Câmpulung Muscel.

Den dyreste utgaven av Duster Pick-Up selges imidlertid på nettstedet til Carpoint. Kjøretøyet, kalt Duster Pick-Up Carpoint Edition, ble modifisert i Tyskland og selges i et begrenset opplag, og prisen er 28.990 euro.

REF  | Cât costă cel mai scump Duster Pick-Up. A fost transformat spectaculos de o firmă germană
Citeste mai mult:
adev.ro/r2ii86

  Carrefour trekker svinetrommel fra butikkene sine  

Carrefour retrage de pe piaţă un sortiment de tobă de porc, în care a fost depistată Listeria monocytogenes / Bacteria poate provoca o boală potenţial periculoasă, mai ales pentru copii, femeile gravide, persoanele în vârstă sau cu imunitate scăzută Den franske butikkjeden Carrefour trekker tilbake poser med svinetrommel fra butikkene sine.

I dette produktet skal det være funnet bakterier med det latinske navnet listeria monocytogenes 

Disse bakteriene kan forårsake potensielt farlige sykdommer, spesielt for barn, gravide, eldre eller de med lav immunitet, Fjerningen av produktet skjedde i samarbeid med Den rumenske forbrukerkontrollen.

REF | Carrefour retrage de pe piaţă un sortiment de tobă de porc,

  Alvorlig trafikkulykke med 6 skadde på A1   

Untitled

Flere personer – derav to barn – ble skadet under en trafikkulykke på motorveien A1 i går.

Ulykken skyldtes en uoppmerksom sjåfør som ikke forsikret seg da han byttet kjørefelt.

En av bilene veltet. To passasjerer ble svært alvorlig skadet. Til sammen ble seks personer ble skadet i sammenstøtet. Blant dem er to barn. Alle ble tatt hånd om av SMURD- ambulanser.

Første kjørefelt ble sperret i retning Pitesti under oppryddingen etter ulykken.

REF  | Accident grav pe autostrada A1. Șase persoane sunt rănite, inclusiv doi copii

  En regjeringsavtale er 95% ferdig – sier partene.   

florin citu si marcel ciolacu intre parlamentari din camera deputatilorForhandlingene mellom PSD og PNL om en koalisjonsregjering fortsetter i dag søndag.

“5% av avtalen gjenstår” - sier lederen i PSD.Lederen i PNL sier at det gjenstår punkter om økonomi, rettsvesenet  og stimulering av arbeidsmarkedet.

PNL, PSD og UDMR håper å kunne fremme en endelig regjeringsliste og et endelig regjeringsprogram i slutten av kommende uke.

REF | Negocierile PSD-PNL se reiau duminică. Ciolacu: Mai avem 5%. Cîțu: Mai rămân capitolele finanțe, justiție și muncă

  Vaksineraten blant ansatte på hver eneste rumensk skole er offentligjort  

Tragedie în Argeș. O femeie de 60 de ani, cadru didactic, a murit după ce i s-a făcut rău la şcoalăUndervisningsdepartementet har offentliggjort listen over vaksinasjonsrater for ansatte på hver eneste skole. Disse dataene viser at det er over 1100 slike enheter hvor ingen av de ansatte er vaksinert.

Dataene er ifølge Kunnskapsdepartementet formidlet av fylkesskoletilsynet, og avhengig av disse vil den didaktiske aktiviteten foregå fra i morgen -  i uken 15. – 19. november, ifølge News.ro. Skoler med færre enn 60% ansatte vaksinerte blir nettskole.

I Bucuresti har 28 skoler hundre prosent vaksinasjonsrate. I Cluj-Napoca er det åtte slike enheter, i Iasi - 11, i Timisoara - 4.

REF | Rata de vaccinare în fiecare școală din România. Lista publicată de Ministerul Educației. DOCUMENT

  Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadLink: LISTA OVER ALLE SKOLER OG BARNEHAGER I ROMANIA STED FOR STED -  MED VAKSINEPROSENTEN BLANT DE ANSATTE FOR HVER ENHET

    PANDEMIEN I ROMANIA  14.11.2021    

Det siste døgnet:

Image   Nye tilfeller av Covid  

|: 4006Down Arrow clip art free vector | Download it now!   

Image  Personer døde av Covid  

Left Arrow Clip Art at Clker.com - vector clip art online, royalty free &  public domain|: 323  

Image  Personer helbredet av Covid  

|: 12015   Down Arrow clip art free vector | Download it now!

Image   Vaksinerte det siste døgnet  

Left Arrow Clip Art at Clker.com - vector clip art online, royalty free &  public domain|: 92802

   ALLE OFFISIELLE TALL HER    Left Arrow Clip Art at Clker.com - vector clip art online, royalty free &  public domain


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  USA lover støtte til Romania   

Amerikanske diplomater bekrefter igjen at USA vil stå sammen med Romania og andre partnere ved Svartehavet i forbindelse med aksjoner fra Russland  | - - - Diplomat american: SUA vor fi alături de România şi ceilalţi parteneri de la Marea Neagră în faţa acţiunilor Rusiei

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Enige om økning av alderstrygda   

PNL sin leder Citu sier de etter all sannsynlighet blir enige med PSD om å øke pensjonene med 11% fra januar 2022. | - - - Negocieri PSD-PNL. Cîțu: Putem să ajungem la o creștere a pensiilor de 11%

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Romanias utenriksminister gjenvalgt i FN-komite   

Romanias utenriksminister Bogdan Aurescu er gjenvalgt som medlem av FNs kommisjon for folkerett| - - - Bogdan Aurescu a fost reales ca membru al Comisiei de Drept Internațional a ONU

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Antallet med nye smittede av Covid går ned i Romania.  

Antallet nye smittede med Covid har gått betydelig ned den siste uka. Tallene er halvert. Tallene på daglig helbredete pasienter er også høyt. Rundt 90000 personer vaksinerer seg også daglig. Men tallet på innlagte på intensivavdelinger forblir høyt. | - - -  Scade numărul cazurilor noi de Covid

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Kaufland Timisoara bøtelagt av Forbrukervernet    

Kaufland Timisoara har fått bøter på 60 000 lei gitt av kommisjonærene fra Det rumenske forbrukervernet- Matvarer var holdt i temperaturer som ikke samsvarer med påbudene. Matvarene ble fjernet fra salgsdiskene .Aktiviteten med å holde matvarer i varebiler på parkeringsplassen over natta til ansatte kommer på jobb om morgenen ble også midlertidig stoppet. | - - - Amenzi de 60.000 de lei, date de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la Kaufland Timişoara

                                                              Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

Discover Romania with Norwegian Ebiketours.no

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI