16.11.21

NYHETSOVERSKRIFTER I ROMANIA 16.11.2021

Image

Ulykke med skolebuss full av elever førte til rød intervensjonsplan: 

A fost activat Planul roșu de intervenție, după ce un microbuz școlar și un  autoturism au intrat în coliziune - Stirile Kanal D- 12 barn fra skolen i Drăgăneşti i Prahova fylke ble skadet og fraktet til sykehus i går etter at en privatbil kjørte rett inn i skolebussen som skulle ta dem hjem. Også sjåføren som fraktet dem ble skadet. Myndighetene aktiverte den røde intervensjonsplanen og sendte mer enn ti ambulanser til ulykkesstedet. Det var 16 barn i skoleminibussen.

Sjåføren av bussen fortalte at han i et kryss plutselig oppdaget en hvit bil foran seg. Denne bilen gjorde ikke forsøk på å bremse i det hele tatt, så sammenstøtet var uunngåelig. Det kraftige smellet ble hørt av  lokalbefolkningen,og folk løp umiddelbart ut av husene sine for å komme barna til unnsetning. De fleste var truffet  og skadet i hodet, men de klarte å komme seg ut av kjøretøyet alene.

Nødmannskapene evaluerte tilstanden deres og tok 12 av dem til fylkessykehuset i Ploiești.

Den 36 år gamle mannen som kom inn i motsatt retning sier at han ikke hadde stor fart - og skjønner ikke hva som har skjedd. Han kjørte en elbil verdt over 100.000 euro, og bilen ble ødelagt i kollisjonen. Han hadde ingen passasjerer i bilen.

REF | Accident cu un microbuz școlar plin cu elevi în Prahova. A fost activat Planul roșu de intervenție

  PSD, PNL og UDMR vil forslå Ciolacu som statsminister  

marcel ciolacu cu mascaI følge interne kilder skal de tre partiene som forhandler om en ny koalisjonsregjering ha blitt delvis enige om statsministerfunksjonen.

PSD og PNL skal ha statsministeren på omgang i perioder på ett og et halvt år. Og Citu selv skal ha foreslått at PSD-leder Ciolacu starter som statsminister. Styret i PNL skal nå stemme over dette i dag tirsdag. Og det er neppe alle i styret som er enige i dette. Motstand fra styret i PNL vil igjen forlenge forhandlingene.

Det tredje partiet i forhandlingene – UDMR - får ingen periode med statsminister.

REF | Surse: Liderii PSD, PNL și UDMR au decis premierul. Cîțu îl vrea pe Ciolacu,

  Tre karboniserte lik funnet i nedbrent hus i Vrancea  

Vrancea: Incendiu la o casă, în interior fiind descoperite trei cadavre carbonizate / Se pare că este vorba despre doi soţi şi fiul lor / Din primele date, fiul ar fi intrat să-şi salveze mama imobilizată la pat, dar a fost surprins de flăcări  

Politiet i  Vrancea opplyser at de fant tre forkullede lik som alle ble oppdaget inne i et hus som tok fyr og brant ned i går kveld. Det ser ut til at det handler om et ektepar og deres sønn .I følge den informasjonen som er gitt skal sønnen ha gått inn igjen i huset for å hjelpe faren med å redde moren immobilisert i sengen, men ble selv tatt av flammene.

Brannen skjedde i kommunen Gologanu i et hus på 200 kvm. Og huset var nesten nedbrent da brannmannskapene nådde fram. Årsaken til brannen er ikke offentligjort i skrivende stund.

REF | Vrancea: Incendiu la o casă, în interior fiind descoperite trei cadavre carbonizate

  Over 20 rumenere stiller opp som kandidater i lokal-og regionvalg i Danmark. 

Peste 20 de români candidează la alegerile locale și regionale din Danemarca. Ce vor să schimbe

Mer enn 20 rumenere stiller til lokale og regionale valg i Danmark i dag tirsdag.

De ønsker å hjelpe utlendinger med å integrere seg bedre i Danmark  - sier de som en felles holdning. - Andre sier at de ønsker forbedre de danske helse- og utdanningssystemene slik at alle borgere uansett bakgrunn drar full nytte av tjenestene. I tillegg er selvfølgelig lokale og regionale saker også punkter på listene til de aktuelle kandidatene med rumensk bakgrunn.

Det faktum at disse 20 kandidatene stiller opp i lokalvalgene viser at mange rumenere er veletablerte i det skandinaviske landet.

En kandidat som vinner valget sitt kan også bli ordfører eller fylkesmann i neste runde.

REF |  Peste 20 de români candidează la alegerile locale și regionale din Danemarca.

  Mann i buss truet andre passasjerer med kniv 

VIDEO/ Panică într-un autobuz din Capitală. Un bărbat a amenințat călătorii  cu un briceagDet oppstod panikk mandag på bybuss 104 i Bucuresti etter at en full mann trakk frem en kniv og begynte å true de andre passasjerene med kniven. Hendelsen fant sted i Vatra Luminoasă-området. Et vitne forteller at mannen plutselig tok opp en kniv fra frakkelommen sin – og som han begynte å true passasjerene med – tilsynelatende uten spesiell grunn.

Mannen som tydelig hadde inntatt betydelige mengder alkohol - ble hentet ut av bussen av betjenter fra ordenspolitiet som entret bussen på nærmeste busstasjon. Dette etter at flere passasjerer fikk panikk og hadde ringt 112. Den berusede mannen ga kniven uten videre til politiet.

Gendarmene tok mannen med seg til politistasjonen..

REF | VIDEO. Panică într-un autobuz din București. Un bărbat a amenințat pasagerii cu un briceag

  Personer skadet og sendt på sykehus etter ulykke på Calea Dorobanti.  

Stâlp doborât de o mașină pe Calea Dorobanți din București.

To personer ble fraktet til sykehuset for medisinsk behandling etter en trafikkulykke som fant sted mandag kveld i den rumenske hovedstaden. Ulykken skjedde i krysset mellom Calea Dorobanti og Strada Teheran, opplyser det rumenske trafikkpolitiet.

Fire kjøretøy var involvert i ulykken, to av dem var aktive i trafikken og to biler var parkerte.
En bil som ble kjørt av en 22 år gammel mann kolliderte med en bil som ble ført av en 34-åring kvinne som kjørte i motsatt retning. - Som et resultat av sammenstøtet braste det første kjøretøyet inn på fortauet, traff en stolpe og skadet to kjøretøy som sto parkert på fortauet. Ulykken førte til at to personer med flere fysiske skader ble fraktet til sykehus - ifølge Agerpres.

REF  | FOTO. Persoane rănite, transportate la spital în urma unui accident pe Calea Dorobanţi.

  Palasset i Gigi Becali i sentrum av Bucuresti vandalisert  

Palatul lui Gigi Becali din centrul Capitalei, vandalizat

En politietterforskning på grunn av  “ødeleggelse og trusler” er i gang etter at misfornøyde fans av FCSB skrev sjikaner på veggene til Gigi Becalis palass.

Politistasjon 1 i Bucuresti ble mandag varslet via telefon 112 av en vaktmann om at ukjente personer skrev med maling og vandaliserte gjerdet til en bygning i sektor 1  som han var satt til å overvåket. Bygningen det var snakk om var palasset til George Becali, - eieren av FCSB.

De som skrev disse sjikanene på veggene til George Becalis palass skrev også lignende ting på veggene til treningsbasen til fotballklubben. Alle er tydelig misfornøyde med trener Edi Iordănescus avgang. De skrev obskøne og truende meldinger til FCSB-eieren som en reaksjon på dette.

REF | Palatul lui Gigi Becali din centrul Capitalei, vandalizat. Jigniri și amenințări scrise cu vopsea neagră pe ziduri


  Mange rumenere skal feire jul og nyttår på eksotiske reisemål.

REF | Ce destinații exotice au ales majoritatea românilor de Crăciun și Revelion

Ce destinații exotice au ales majoritatea românilor de Crăciun și Revelion  - Stirileprotv.roMange rumenere vil tilbringe jul og nyttår i solen på en eksotisk øy eller i et fjerntliggende land. - Destinasjoner som Zanzibar, Den dominikanske republikken eller Dubai er nå mye etterspurt, og reisebyråene kommer stadig med bedre tilbud - og planlegger en rekke nye charterflyruter.

Det siste året har reisebyråene organisert rekordmange flyreiser til destinasjoner som til nå har virket for dyre for et flertall av rumenere. Reiselivskonsulenter snakker imidlertid om en trend som vil avta når europeiske land gir opp helserestriksjoner. Eksplosjonen av turer til eksotiske reisemål er først og fremst en reaksjon på restriksjonene i Europa – sier ekspertene

Egypt er et av de mest ettertraktede reisemålene. Den høye etterspørselen har fått reisebyråene til å organisere mellom 20 og 30 charterturer fra Romania til Egypt per uke, en rekord så langt. Direktefly til Maldivene-  som siden i vinter har vært organisert annenhver dag - fortsetter denne høsten og i juleferien økes frekvensen.

    PANDEMIEN I ROMANIA  16.11.2021    

Det siste døgnet:

Image   Nye tilfeller av Covid  

|: 2136Down Arrow clip art free vector | Download it now!   

Image  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 195  

Image  Personer helbredet av Covid  

|: 9149   Down Arrow clip art free vector | Download it now!

Image   Vaksinerte det siste døgnet  

|: 90842  Arrow Up Green - Free vector graphic on Pixabay

Left Arrow Clip Art at Clker.com - vector clip art online, royalty free &  public domain  ALLE OFFISIELLE TALL HER   


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Alle rumenske skoleelever skal testes for Covid  

copil testat cu test de salivaRomanias utdanningsminister sier at testingen av alle grunnskoleelever i Romania mht. Covid skal starte neste torsdag. Lærerne har delvis satt seg imot å overse og organisere disse testene. Nå er nye, enkle og raske testmetoder brukt i vestlige land satt på programmet. Om dette vil fungere på alle skolene fra neste uke er fortsatt uklart – fordi de ansatte må alle godta at de skal organisere slik testing. Utdanningsministeren sier de er pålagt dette. | - - -  Sorin Cîmpeanu: Joia viitoare ar putea fi prima zi de testare în școli

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Romania ber USA om økonomisk hjelp til infrastruktur.  

bogdan aurescu si anthony blinken declaratii la departamentul de stat al suaRomania satser nå på finansiell støtte fra USA i forbindelse med infrastrukturen som NATO-tropper i Øst-Europa vil bruke i Romania ved utrykninger. Ønsket fra rumensk side kommer etter at en diplomat ved den amerikanske ambassaden i Romania sa at Romania ikke har en slik militær infrastruktur hvis en NATO-utrykning er nødvendig  – verken vei-eller jernbanemessig. Romanias utenriksminister Aurescu tok dette opp med sin amerikanske kollega under et besøk i USA sist uke. Infrastrukturen er også i fokus når det gjelder millionene EU har bevilget Romania i PNRR-prosjektet. | - - - România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Premiere i Romania: Gay mann i Cluj har fått adoptere et barn fra et barnehjem   

En homofil mann i Cluj har fått retten til å adoptere en gutt fra et barnehjem. Dette er den den første homofile adopsjonen i Romania.  - Presidenten i Rådet for institusjonaliserte ungdommer - Vişinel Bălan - skriver  i et innlegg på sin Facebook-side i den anledning: “. Jeg gratulerer den unge mannen som hadde motet til å ta dette skrittet for å redde et forlatt barn på et barnehjem . Jeg gratulerer motet til Direktoratet for barnevern i Cluj for at de har valgt å respektere loven. Dette betyr at de er virkelige fagfolk. Gratulerer. I Romania blir årlig rundt 9000 barn forlatt på barnehjem" | - - - Un bărbat gay din Cluj a adoptat un copil din "orfelinatele groazei" din România

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Avstemmingen om obligatorisk vaksinesertifikat blokkert inntil videre   

tataru cercelAvstemmingen om et obligatorisk vaksinesertifikat på arbeidsplassene i Romania ble utsatt i går i Parlamentet – tross et stort flertall for dette. Grunnen er at PNL sa de vil avstå fra voteringen fordi PSD krever at de som ikke vaksinerer seg skal få gratis tester. PNL vil at personer som ikke vil vaksinere seg skal personlig betale for tester som hvis negative gir dem adgang til arbeidsplassen | - - - Certificatul verde la locul de muncă s-a blocat în Parlament. PNL se va abține de la vot, din cauza testării gratuite a nevaccinaților

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Rumensk grensepoliti med på å redde migranter i Middelhavet   

Polițiștii români de frontieră salvează migranți în Marea Mediterană. Vin zeci de femei și copii înghesuiți în bărci260 migranter, inkludert 100 barn, ble reddet av rumenske grensevakter som patruljerer Middelhavet. Overfylt i dusinvise og altfor små båter som drev blant bølgene - var mange på randen av hypotermi. Representanter for rumensk grensepoliti  har vært i Italia i nesten fire måneder, og deres oppdrag er å hjelpe myndighetene der med flyktningkrisen.|- - -   Polițiștii români de frontieră salvează migranți în Marea Mediterană.

                                                    


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

Discover Romania with Norwegian Ebiketours.no

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI