2.1.22

Nyhetsoverskrifter i Romania 02.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Rekordbeslag av narkotika i Iasi nyttårsaften:   

droguri- To menn ble tatt på fersken med betydelige mengder narkotika på nyttårsaften. Politiet i Iași oppdaget to personer som var i besittelse av 600 gram kokain og 176 gram cannabis. Bilen til de to ble stanset i trafikken, og narkotikaen var gjemt i motoren på bilen..

Politiet hadde fått tips om at de to kom fra Tyskland med forbudte stoffer. De to mennene var allerede mistenkte for å være en del av en gruppe som spesialiserer seg på internasjonal narkotikahandel, og som opererer på ruten Nederland-Tyskland-Romania.

REF - Captură record de droguri în noaptea de Revelion. Polițiștii ieșeni au descoperit susbstanţele interzise ascunse în motorul unei mașini

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Fem bygninger tatt av flammene i Rasnov

acoperisul unei case in flacariDet brøt ut en kraftig brann i Rasnov på årets første dag, – nærmere betemt i går kveld. Tre hus og to uthus ble oppslukt av flammer. Brannen spredte seg over et område på 450 kvadratmeter.

ISU Brasov grep inn med 11 brannbiler for å slukke brannen. Til slutt klarte brannvesenet slukke brannen.

To personer fikk et panikkanfall etter hendelsen og fikk medisinsk behandling på stedet. Ingen andre personskader ble meldt.

REF - Cinci clădiri au fost cuprinse de flăcări în Râșnov

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Bombetrussel på jernbanestasjonen i Targoviste   

tren oprit in gara de nordEn mann ringte til myndighetene sent lørdag ettermiddag og sa at det var plassert en bombe på Târgovişte jernbanestasjon. Politi- og SRI-representanter dro til stasjonen umiddelbart -  informerer IPJ Dâmboviţa -  og alle personene på stasjonen og i byggene rundt ble evakuerte.

Bombevarslingen på jernbanestasjonen i Târgoviște viste seg å være falsk. Pyroteknikere som fullførte kontrollene oppdaget ingen bomber. KL 20:50 opplyste politiet at alarmen var falsk,  Aksjonen til pyroteknikerne hadde da vart i omtrent to timer.

Mannen som slo alarm er etterlyst av politiet.

REF - Alertă cu bombă la gara din Târgovişte. Toate persoanele din interior au fost evacuate

 Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadMann mistet et øye pga fyrverkeri

petardeTo personer ankom fylkessykehuset i Târgu-Jiu like etter midnatt lørdag med alvorlig skadet av fyrverkeri, sier en talsperson for de medisinske enhetene i byen til Digi24.

Den alvorligste hendelsen  i Targu-Jui var en 37 år gammel mann som fikk det ene øyet helt ødelagt av et fyrverkeri. Mannen ble svært alvorlig skadet og ble raskt  kjørt til sykehuset l Târgu-Jiu og ble deretter overført til sykehuset i Craiova. Personalet der sier at mannen fortsatt er i en svært kritisk tilstand.

En annen mann i Targu-Jui som er 64 år gammel fikk hendene forbrent av fyrverkeri -  og må gjennom flere operasjoner.

Og de var ikke de eneste nødstilfellene etter bruk av fyrverkeri natt til første nyttårsdag. -  Også i Constanța fikk et tre år gammelt barn, en tenåring og en voksen brannskader på grunn av fyrverkeriet som ble tent på nyttårsaften

REF - Un bărbat de 37 de ani și-a pierdut un ochi din cauza unei petarde și se află în stare gravă la spital

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Mann omkom i brann nyttårsnatta   

pompieri incendiuEn 55 år gammel mann døde nyttårsaften i en brann som spredte seg til hele huset hans, melder (ISU) Suceava. Brannen brøt ut fordi mannen sovnet med en tent sigarett.

Ifølge talspersonen oppgis navnet på den omkomne til  Alin Găleata, - og at brannen ble rapportert rundt klokken 03.00, - i et hus i småbyen Fălticeni. Militære brannmenn grep inn på stedet med to brannbiler.

Da brannmannskapene ankom hadde brannen spredt seg over hele første etasje. Etter at brannen var slukket fant militære brannmenn eierens forkullede kropp inne i huset.

REF - Bărbat mort în noaptea de Revelion, într-un incendiu, pentru că a adormit cu ţigara aprinsă

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Utlendingene storbegeistret over rumensk nyttårsfeiring

Petrecerile și artificiile de Revelion i-au cucerit pe străini: „Eu vin din Iordania. E minunat aici”Gatefester ble holdt i nesten alle storbyer i Romania nyttårsaften, og folk var gladere enn noen gang for å kunne klemme hverandre, ta en drink sammen og ønske hverandre et godt 2022 .

Spesielt var det i Constanța der sentrum var stappfullt av mennesker fulle av energi - og mer enn glade for å kunne feire det nye året sammen. Fyrverkeriet ble etterfulgt av en sprudlende fest med dans etter musikk fra flere sceneartister. “ Utrolig herlig” sier en jordansk turist til PROTV.

Ellers var byer som Sibiu, Brasov, Oradea og Bucuresti også fulle av turister spesielt fra Italia, Tyskland og Midt-Østen som var kommet ene og alene til Romania i nyttårshelgen pga få restriksjoner.

REF - Petrecerile și artificiile de Revelion i-au cucerit pe străini: „Eu vin din Iordania.

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Full italiener forsøkte å bryte seg inn i kunstmuseum   

muzeul colectiilor de artaNok en underlig turisthistorie i Bucuresti:

En beruset italiensk mann klarte å hoppe over gjerdet til Museum of "Art Collections" i Bucuresti på nyttårsaften, men ble tatt av gendarmen som voktet museet. Turisten ble immobilisert med tåregass. Mannen unnskyldte seg med at han hadde festet på en restaurant i nærheten. Dette skjedde rundt kl. 02:00 natt til første nyttårsdag.

Politiet opplyser at italieneren er en ung mann født i Napoli.Den italienske statsborgeren ble bøtelagt for hendelsen.

REF - Un italian beat a fost prins în noaptea de Revelion încercând să intre în Muzeul „Colecțiilor de Artă” din București

 Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadBucurestis gater helt øde første nyttårsdag

Nyttårsfeiringen i den rumenske hovedstaden var så heftig og omfattende at alle innbyggerne trolig måtte sove ut i går lørdag. I morgentimene var Bucurestis gater helt tomme for biler og folk. Det samme var parker, gågater og fellesområder. “Har aldri sett maken! Trodde ikke dette var mulig “ sier en drosjesjåfør.

 

    PANDEMIEN I ROMANIA  02.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn)

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Nye tilfeller av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 1451   

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 27  

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Personer helbredet av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 1000  

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Vaksinerte det siste døgnet  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 717 

ALLE OFFISIELLE TALL HER 


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animations

En spesiell vaksinerekord

Kun 717 personer vaksinerte seg i går totalt i hele Romania. Dette er det minste antallet vaksineringer i løpet av et døgn siden vaksineringskampanjen startet.

- 1 ianuarie 2022, ziua cu cele mai puţine persoane vaccinate anti-COVID în România de la debutul campaniei

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsBucuresti:Nesten 500 personer hentet med ambulanse nyttårsaften

Ambulansetjenesten i Bucuresti hadde 491 utrykninger etter oppringinger til 112 nyttårsaften. Av disse var 367 alvorlige nødsituasjoner – sier lederen for ambulansetjenesten.

De fleste utrykningene skyldtes personer som var blitt dårlige etter overinntak av mat og drikke – og personer som hadde fått positive Covid-tester eller trodde de hadde Covid.

Det mest spesielle denne nyttårsaften var at ingen av utrykningene i Bucuresti skyldtes skader etter bruk av fyrverkeri.

- Bilanțul nopții de Revelion la Ambulanța din regiunea Capitalei: Aproape 500 de persoane au avut nevoie de serviciul de urgență

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsRafila: Vi holder skolene åpne uansett i 2022.

Romanias helseminister Rafila sa i går at de første månedene av dette nye året vil bli vanskelige. – “Pandemien har ikke gått over, og for å overvinne dem trenger vi solidaritet, ansvar og empati for hverandre “ sa ministeren.

Han avsluttet med å si at regjeringen etter ønsker å holde skolene i Romania åpne uansett. “Fordi alternativer med skole online skaper langvarige negative effekter for flere rumenske elever. Spesielt for de barna som kommer fra vanskeligstilte familier.”

- Rafila: Primele luni ale lui noului an se anunţă dificile, pandemia nu a trecut,

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsFotballsupporterne har votert “ÅRETS MÅL 2021”

Supporterne har i løpet av desember stemt over de mest spektakulære målene til fotball-landslaget i år, - og vinneren er målet som Ianis Hagi scoret i 8. oktober-kampen mot Tyskland, tapt med stillingen 1-2, i Hamburg, opplyser det rumenske fotballforbundet FRF.

- Fanii au votat: “Golul anului 2021”, reuşita lui Ianis Hagi de la meciul cu Germania

              VÆRPROGNOSE 03.01.2022      

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI