3.1.22

Nyhetsoverskrifter i Romania 03.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Lokomotiv tok fyr – togtrafikken forsinket i flere timer:    

incendiu tren- En brann brøt ut tidlig søndag kveld i et godstog-lokomotiv i området Brazi - henholdsvis mellom Brazi og Crivina -  rapporterer ISU Prahova. Brannen - som skal ha vært forårsaket av en teknisk feil i motoren - sperret all togtrafikk i området. Lokomotivføreren var uskadet.

I over 3 timer ble jernbanetrafikken på ruta Brașov - Bucuresti blokkert på grunn av brannen i dette godstog-lokomotivet.

Minst 6 passasjertog ble berørt av denne hendelsen og måtte vente til brannen var slukket og linjene ryddet. Togene som var fulle av turister som skulle hjem etter nyttårshelgen i fjellene ankom GARA DE NORD i hovedstaden med flere timers forsinkelse.

REF - Întârzieri de peste 3 ore la trenurile de la munte, după ce o locomotivă a luat foc în localitatea Brazi

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Trafikk i undergrunnspassasje begrenset etter at gulvplater løsnet

pasaj victorieiTrafikken gjennom Victoria-passasjen i Bucuresti i retning Iancu de Hunedoara Blvd. - Nicolae Titulescu Blvd. er begrenset, dette etter at deler av fundamentet i veigulvet i undergrunnspassasjen løsnet -  og gulvplatene i betong spratt opp og ut over asfalten.

«For øyeblikket er veitrafikken begrenset , og gateadministrasjonen vil installere de nødvendige omkjøringsskiltene og reparere skadene så snart som mulig, "- kunngjorde rådhuset i Bucuresti i en uttalelse. Lokalpressen i Bucuresti skriver at de aldri har sett noe lignende – og at dette er en skandale som må frontes de som har utført byggingen av undergrunnspassasjen.

REF - Trafic restricționat prin Pasajul Victoriei, în urma unor căderi ale planșeului

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Drømmen om motorvei Ploiesti – Brasov: Kun en drøm.    

masini in coloana pe valea prahovei in conditii de iarnaKaoset med milelange køer på veien fra Bucuresti til Brasov fortsetter. Bilistene bruker flere timer i kø i Prahovadalen. - Dette skjer ved hver høytid og hver offentlig fridag. Og kaoset fortsetter i den andre retningen Brasov – Bucuresti når feriene er over.

Bilistene er rasende - og mens drømmen om motorvei Bucuresti til badebyene og Constanta ble realisert for mange år siden – synes en motorvei Ploiesti – Brasov være noe av det vanskeligste å realisere i dette landet.

Samferdselsminister Sorin Grindeanu sa til Digi24 søndag kveld at det er liten sjanse for at byggingen av motorveien Ploiești-Brașov vil starte i løpet av de neste fem årene, noe som betyr at trafikken på Prahova-dalen vil fortsette å være et mareritt i mange år, spesielt i feriedagene. Ministeren forklarte at i henhold til kontraktene som allerede ble tildelt i fjor, da han ikke var statsråd, er det gitt 30 måneder til studier av byggingen, og ytterligere rause 42 måneder til utformingen av en prosjektplan.

Ministeren sa at det er klart at traseen er vanskelig, men at han må prøve å finne løsninger som gjør at arbeidet kommer i gang raskere. Men at selve byggearbeidene kommer i gang rent konkret før om fem år er urealistisk – erkjente han.

REF - Coșmarul drumului spre munte va continua. Grindeanu: Sunt șanse reduse ca autostrada Ploiești-Brașov să înceapă în următorii 5 ani

 Stiri Satu Mare for Android - APK Download Jente på 6 år påkjørt og drept  - slektninger angrep sjåføren.

Portal-RO.com - Romania TV . Stiri de ultima ora.Ei 6 år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av en bil mens hun forsøkte å krysse veien søndag ettermiddag. Dette skjedde i Ocna de Sus, på DN 13 A, opplyser Harghita Fylkespoliti.

Etter ulykken samlet de pårørende til offeret seg på stedet, og rasende truet de og gikk etter en stund  løs på sjåføren. Av denne grunn ble to team fra politiets kampseksjon og politi fra nabotettstedene sendt til stedet for å beskytte sjåføren, - opplyser det samme politikontoret.

Føreren av bilen som traff barnet er en 45 år gammel mann fra Cristuru Secuies. Han var på reise fra Praid til Odorheiu Secuiesc.

Sjåføren ble testet med alkoholtestapparatet, - resultatet var null promille , skriver Agerpres.

REF - O fetiţă de 6 ani a murit după ce a fost lovită de o mașină. Luptători SAS au intervenit pentru a-l apăra pe șofer de rudele copilei

Stiri Satu Mare for Android - APK Download 17-åring kjørte ned to fotgjengere og stakk av    

accident

To unge mennesker ble alvorlig skadet søndag av en bil som kjørte av veibanen og traff dem mens de spaserte på fortauet, i området Pătrăuţi i Suceava. Sjåføren er 17 år gammel, har ikke førerkort og flyktet fra åstedet. Dette skjedde 12:55 søndag, – opplyser IPJ Suceava,

De to skadde fotgjengerne er begge 19 år – en gutt og ei jente. Skadene er alvorlige og de ble sendt på sykehus.

Da politimannskapene ankom, hadde sjåføren og en annen person i bilen kommet seg ut av kjøretøyet og hadde stukket av.

Den 17 år gamle gutten ble seinere anholdt. Han hadde ingen promille, men er uten førerkort - også på grunn av sin alder. Myndighetene reiser nå straffesak mot 17-åringen. Den andre personen som var i bilen sammen med den 17 år gamle sjåføren må også svare for seg i rettsapparatet.

REF - Un tânăr de 17 ani a intrat cu mașina în doi pietoni și a fugit de la locul accidentului

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Mann omkom i Fagarasfjellene etter å ha rast ned fjellside

cabana capra din muntii fagaras sub zapadaEn 61 år gammel mann som var en del av en større gruppe døde søndag i Capra-området i Făgăraş-fjellene, etter å ha sklidd ned en bratt fjellside på 450 meter og truffet steiner.

De første rapportene indikerte et fall på 200 meter, men seinere ble dette korrigert til hele 450 meter. Ifølge sjefen for Sibiu Fjellredningstjeneste hadde mannen heller ikke sikkerhetshjelm, selv om det i utgangspunktet ble sagt at han var skikkelig utstyrt.

Offerets sønn og en annen 21 år gammel mann-  som fulgte med den avdøde turisten-  ble berget ned av fjellredningstjenesten i Sibiu

REF - O persoană dintr-un grup a murit în Munții Făgăraș, după ce a alunecat și s-a izbit de stânci

Stiri Satu Mare for Android - APK Download Kvinne alvorlig skadet i Bucegifjellene   

Cazut prapastie bucegiEn alvorlig ulykke skjedde søndag i Bucegi-fjellene. En kvinne som var ledsaget av to kamerater mistet balansen og skled ned en bratt skråning.

I følge dataene som er lagt ut på Facebook-siden til Den nasjonale fjellredningstjenesten skled kvinnen ned en bratt fjellside på 200 meter mellom Coştila-toppen og Valea Gălbinelelor. Heldigvis stoppet hun før hun nådde kanten av et stort stup.

Da fjellredningsmennene kom til stedet hadde de to lagkameratene klart å komme ned til kvinnen hvor de hadde varmeisolert henne. Kvinnen ble transportert til sykehus med flere alvorlige kroppsskader – sier kilder i Bucegi.

REF - O femeie este în stare gravă după ce a căzut 200 de metri într-o râpă în masivul Bucegi

 Stiri Satu Mare for Android - APK DownloadPensjonat vandalisert av unge nyttårsgjester

Et pensjonat i sentrum av Bucuresti ble i sin helhet leid ut til en gruppe ungdommer nyttårsaften og nyttårsdagen. Eieren dro til fjellet etter at de hadde betalt for leien - og kun renholderen var på stedet. Da hun nyttårsdagen kom for å gjøre rent var pensjonatet rasert. Ødeleggelsene var omfattende.Skadene kommer opp til 20-3000 euro.

Eieren har nå politianmeldt “gjestene”.

REF - Pensiune din București, devastată de un grup de tineri de Revelion. Proprietar: „Pagubele se ridică la 20-30.000 de euro”

 

    PANDEMIEN I ROMANIA  03.01.2022    

Det siste døgnet:

(Pil indikerer tendens fra forrige døgn)

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Nye tilfeller av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 958   

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 17  

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Personer helbredet av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|: 170  

Stiri Satu Mare for Android - APK Download   Vaksinerte det siste døgnet  

MEINL Sad Face Shaker Shaker|: 5146 

ALLE OFFISIELLE TALL HER 

Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsBrann på et sykehus i Satu Mare

Brannmenn i Satu Mare rykket ut søndag til et sykehus i byen etter en brannalarm. Brannen brøt ut på grunn av at en pasient som røykte i en av korridorene mistet sigarettsneipen på gulvet - og sneipen tente på noen papirer som lå under benken pasienten satt på. Flammene spredte seg til andre objekter i gangen.

- Røyking på sykehus er selvfølgelig strengt forbudt.

Brannvesenet rykket ut til stedet med to brannbiler, men da mannskapene ankom var flammene slukket av de ansatte ved den medisinske enheten.

- Incendiu la un spital in Satu Mare. Focul ar fi pornit de la un pacient care a fumat


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsGabriela ønsker å igjen bli overborgermester

Familieminister Gabriela Firea sier at hun kommer til å stille opp som kandidat til overborgermester-jobben i Bucuresti ved valget i 2024. Hun sier også at hennes parti PSD vil ha “en glimrende kandidat “ til stillingen som Romanias president i 2024. Gabriela Firea var overborgermester i Bucuresti fra 2016 til 2020

- Gabriela Firea spune că va candida pentru funcția de primar al Capitalei. „Vom avea un candidat bun și pentru alegerile prezidenţiale”


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsFem Sinaia-turister skadet da terrasse-tak falt over dem 

Fem turister som var i Sinaia på ferie, inkludert et barn, ble skadet etter at den snødekte presenningen som fungerte som tak over en terrasse - falt ned over dem. Tre personer havnet på sykehuset.Hendelsen skjedde på terrassen til et hotell like ved det kjente Peles slott.

Ettersom været var mildt, satte turistene seg ved et bord ute på hotellets terrasse. På et tidspunkt gjorde snøtyngden at takpresenningen og takrammene falt ned over turistene.

- Incident în Sinaia. Cinci persoane rănite, după ce prelata unei terase s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsGul varselkode for været i fjellene

Det nasjonale rumenske værinstituttet har utstedt gul varselkode for været i fjellene i hele 22 fylker. Dette pga kraftig vind og hagel. Varselet gjelder fram til i morgen tidlig.

- Cod galben de vânt puternic și viscol în zonele montane din 22 de județe, până marţi diminea


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated  icons, Animation, Cool animationsRumenere feiret nyttår med folkedans på Zanzibar

Over 400 rumenere som har kostet på seg en nyttårsferie på Zanzibar har gått viral i Romana -  i form av en video der de danser rumensk  “hora” blant eksotiske palmer i tropevarme.

( Bare til dere som ikke er helt informert: HORA er ikke hva du tror på norsk, men en ekte tradisjonell rumensk ringdans.)

- Românii au încins hora în Zanzibar

              VÆRET I MORGEN TIRSDAG           

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI