8.1.22

Nyhetsoverskrifter i Romania 08.01.2022

Image

Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Ny liste over røde, gule og grønne land er offentliggjort. 

avion aripa- Komiteen for nasjonale nødsituasjoner i Romania – CNSU -  la i går fram den oppdaterte lista over land og territorier som har stor smittespredning. Denne lista presenteres hver 14de dag - og danner grunnlag for eventuelle nye tiltak .

Tallene er fra EU sitt institutt ECDC basert i Stockholm - og baserer seg på statistikk fram til og med 2.januar 2022.

Norge er fortsatt i rød sone med en smitterate på 8,8.

Romania er i grønn sone med en rate på 0,7.

 • Sverige er i rød sone med en rate på 8,5
 • Finland er i en rød sone med en rate på 8,5
 • Danmark er i en rød sone med en rate på 33,5

Andre land i den røde sonen inkluderer land som Frankrike, Sveits, Hellas, Spania, Storbritannia, Nederland, Belgia, Tyskland, Østerrike.

REF - CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Modificări privind carantina


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Oppdaterte karanteneregler ved ankomst Romania 

Diferența dintre carantină și izolare. Măsurile impuse în România, explicate de GuvernKommer du fra et rødt land og er vaksinert og har vaksinesertifikat - har du ikke karantene.

Kommer du fra rødt land – og du ikke er vaksinert, har du karantene i ti dager. Karantenetiden er fra i morgen redusert fra 14 til 10 dager.

Dette er reglene som gjelder i dag og som fortsatt vil gjelde fra og med neste uke. Reisende må også å huske på å fylle ut PLF- formularet i forkant online. Og at fra og med denne helgen er masker igjen påbudt i alle offentlige rom, inkludert på gatene. Og tekstilmasker er forbudt.

REF - Hotărârea CNSU poate fi accesată AICI.


Stiri Satu Mare for Android - APK Download Politiets radarbil smadret av personbil  

Urmărire cu focuri de armă și distrugerea mașinii de poliție - un bărbat de 66 de ani le-a dat de furcă polițiștilor - Obiectiv SMEn 27 år gammel mann fra Năsăud som kjørte på riksvei DN 17C fredag ​​kveld - med en hastighet på 185 kilometer i timen -  traff en politibil utstyrt med politiradar. Politibilen kjørte i motsatt retning.

To politimenn  på 47 og 28 år ble skadet inne i politibilen , men behøvde ikke innleggelse på sykehus.

Fylkespolitiet i Bistriţa-Năsăud  opplyser at ulykken fant sted mellom tettstedene  Salva og Năsăud . Det ble utført promilletest både på den unge bilføreren og politibetjenten som førte politibilen. Begge testene var negative.

REF - Maşină de poliţie cu radar, lovită de un şofer care gonea cu 185 de km/h și a frânat brusc. Doi agenți au fost răniți


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Halep er i semifinale i Melbourne  

simona halep sarbtoreste victoriaDen rumenske tennisspilleren Simona Halep kvalifiserte seg til semifinalen i Melbourne Summer Set i går.Dette med scorene 6-2, 5-7, 6-4 i matchen mot sveitsiske Viktorija Golubic.

Halep (30 år, 20 WTA),  fikk en hardt tilkjempet seier etter to timer og 35 minutter, ifølge Agerpres.

Halep har med dette sikret seg en sjekk på 10 100 dollar og 110 WTA-poeng.

I semifinalen i Melbourne skal Halep møte kinesiske Qinwen Zheng (19 år gammel, 126 WTA)

REF - Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Melbourne


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Falske førerkort solgt for 200 - 3500 euro  

Bărbat la volan, în trafic.DNA i  Cluj har tiltalt 30 personer for ulovlig handelsvirksomhet ,forfalskninger og bedrageri . -  Hovedtiltalte solgte falske førerkort og skytevåpen i ett år uten å bli avslørt. Klienter trodde at dokumentene var ekte - og at mannen fikk tak i dem fordi han hadde relasjoner der dette trengtes..

I perioden 2017-2018 skal hovedtiltalte -  som også var leder for et nettverk av kontakter  han etablerte  - ha krevd flere personer for summer mellom 200 og 3500 euro for “tjenestene” sine.Til sammen tjente han nesten 40 000 euro på dette i løpet av et år.

Han fikk folk til å tro at han hadde innflytelse hos kjørelærere, leger, psykologer og til og med hos politifolk. Han lovet kundene sine at de skulle få førerkort  eller våpenløyve - uten å ta kurs eller eksamen.

DNA-aktorer har allerede tiltalt vedkommende og 7 av hans kunder. Flere tiltaler vil komme. Til sammen 30 personer er nå saksøkt i denne saken. - DNA minner om at det er like straffbart å kjøpe slike ulovlige tjenester som å selge dem.

REF -  Permise auto false pentru 200 până la 3.500 de euro. 30 de persoane au fost trimise în judecată


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  Begikk selvmord ved å hoppe i Danau  

UntitledTo kvinner og en mann, et ektepar og moren til en av dem, kastet seg fredag ​​ut i Borcea-sideelven til Donau i Călărași. Kvinnene døde mens mannen ble fraktet til sykehus.

Politiet opplyser at de to 2 kvinnene på 47 og 77 år, samt mannen på 55 år skal ha hoppet i vannet etter å ha inntatt flere doser med et giftig stoff - med den hensikt å begå selvmord. Undersøkelsene fortsetter for å fastslå alle sider av hendelsen, melder myndighetene.

Ifølge lokale medier hadde de tre bodd på gata i 3 år, og i 2017 hadde de også forsøkt å ta livene sine.

Familien bodde tidligere i en egen hybelleilighet, men den ble lagt ut for salg på grunn av stor og ubetalt bruksgjeld. Deretter fikk de tre en sosial bolig, men de ble også kastet ut derfra pga ubetalte regninger.

REF - Sinucidere în grup la Călărași: un bărbat și două femei s-au aruncat în Dunăre


Stiri Satu Mare for Android - APK Download  CFR har satt inn snøtogene  

Drumul spre munte, cu trenul, mai ieftin până la finalul iernii. Anunțul făcut de CFR CălătoriTogene til fjellene blir billigere fram til våren. Rabatt-tilbudene som ble annonsert i går av CFR kalles for “ Reiser med snøtogene”. - Så skal du til fjells med tog, betaler du mindre for billetten fra og med neste uke.

CFR Călători annonserte at fra 10. januar til slutten av vinteren vil billettene på andre klasse være en fjerdedel billigere. Det vil bety en besparelse på rundt 10 lei, hvis du reiser fra Bucuresti, og nesten 20 lei, hvis du reiser til Brasov fra Constanța.

Ikke bare rutene til feriestedene i Prahova-dalen vil få rabatt, men også de som går til Vatra Dornei.

REF  - Drumul spre munte, cu trenul, mai ieftin până la finalul iernii. Anunțul făcut de CFR Călători


Stiri Satu Mare for Android - APK Download Stoltenberg: NATO forbereder seg på mislykket diplomati  

jens stoltenberg vorbeste facand un gest cu manaNATO sin generalsekretær Jens Stoltenberg sa i går at NATO er forberedt på at de diplomatiske veiene som nå brukes for å dempe konflikten mellom Ukraina og Russland ikke vil lykkes.Risikoen for en militær konflikt mellom Ukraina og Russland er reell – sa Stoltenberg.

Russland advarte NATO i desember mot å inkludere Ukraina i alliansen. Stoltenberg sier at NATO har ikke “annenrangs medlemmer” - og at medlemskap i NATO for Ukraina er en annen debatt. Men hva som skjer i Ukraina truer også stabiliteten i Ukrainas naboland - som er medlemmer i NATO:

Rumenske myndigheter er som grenseland til Ukraina svært bekymret -  og har bedt USA om mer ytterligere militær tilstedeværelse i Romania.

REF -  Jens Stoltenberg: NATO se pregătește de un eșec al diplomației. Riscul unui conflict Ucraina-Rusia este real


   PANDEMIEN I ROMANIA  08.01.2021    

Det siste døgnet:

|: Pil er tendens sammenlignet med siste døgn |: 

   Nye tilfeller av Covid  

|:5922 Down Arrow clip art free vector | Download it now!   

  Personer døde av Covid  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|:31  

  Personer helbredet av Covid  

|:2526   Down Arrow clip art free vector | Download it now!

   Vaksinerte det siste døgnet  

Down Arrow clip art free vector | Download it now!|:25446

   ALLE OFFISIELLE TALL HER   


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated icons, Animation, Cool animations  Prest velsignet en luksusbil i Sibiu  

Det har blitt rabalder etter at en ortodoks prest i Sibiu velsignet og ba for en luksusbil og bilens eier i Sibiu. Mot betaling selvfølgelig. Prestens kommentar til kritikken: “ Det var en meget spesiell bønn.”

- VIDEO. Imagini virale cu un preot care sfințește un bolid de lux, în Sibiu: „Este o rugăciune specială”


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated icons, Animation, Cool animations  “Politet har blitt eksperter i mikrofibre”  

Ukas kommentar kommer fra politifagforeningen EUROPOL etter at politiet er pålagt av Innenriksdepartementet å sjekke at folk ikke bærer tekstilmasker - “ Politiet fått nå bijobb som skreddere og spesialister på mikrofibre” - sier talsmannen

- Europol, despre verificare măștilor purtate de cetățeni: „Polițiștii vor avea un al doilea job – croitor și specialist în microfibre”


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated icons, Animation, Cool animations  112 nye tilfeller av den nye virusvarianten   

Det siste døgnet er det registrert 112 nye tilfeller av Omicron i Romania. Det totale tallet av Omicron-diagnoser i Romania er dermed 295.

- INSP anunță 112 cazuri noi de infectare cu Omicron. Numărul total se ridică la 295


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated icons, Animation, Cool animations   Brann i det kommunale sykehuset i Timisoara  

Det brøt ut brann fredag ved kommunesykehuset i Timisoara. Brannen startet på personalbadet – og det kom tjukk røyk ut fra rommet. 22 brannmenn rykket ut sammen med 5 brannbiler og brannen ble raskt slukket. - Heldigvis var det ingen personskader. Det var heller ikke behov for å evakuere ansatte eller pasienter.

Brannen skal ha startet ved at en eller annen stumpet en sigarett i søppelkassen på badet.

- Incendiu la Spitalul Municipal din Timișoara.


Visual Walkthrough: Creating Tiny Animated Icon Gifs - Designmodo | Animated icons, Animation, Cool animations   Nye karanteneregler i Romania fra i morgen   

Vaksinerte kan også nå havne i karantene pga det nye Omicron-viruset:

 • Vaksinerte personer som har vært eller er i direkte kontakter med COVID-pasienter vil bli satt i karantene eller isolasjon i 5 dager.
 • Uvaksinerte personer i samme situasjon får karantene i  10 dager,

CNSU: Perioada de carantină se reduce la 5 zile pentru vaccinați și 10 pentru nevaccinați. Stau în carantină și contacții vaccinați


                     VÆRET I MORGEN                       

www.weatheronline.co.uk 

overview Romania Europe Forecast maps

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | : REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI