10.6.22

“Eforie Nord er den billigste badebyen i Romania”

Flere nettsteder i Romania har de siste to ukene sett på de ulike rumenske badebyene. De fleste analysene har dreiet seg om hvor det er dyrest - og hvor det er billigst.

Andre har sett på hvilket sted som er den mest oppdaterte badebyen, den roligste, den mest eksklusive og den med det mest hektiske nattelivet.


EFORIE NORD


Eforie Nord - Judetul Constanta - Statiune balneoclimaterica pe litoralul  Marii Negre - Dobrogea Romania

Konklusjonen til de fleste – inklusiv Skynews.ro – er at Eforie Nord er den billigste badebyen totalt sett. Dette fordi byen tradisjonelt er reisemålet for familier i den rumenske middelklassen. Selv om prisene har steget også i Eforie Nord både på overnatting og restauranter – kommer byen best ut av undersøkelsene fordi stedet har et stort utvalgt av hoteller i trestjernersklassen.

Selv om Costinesti har ryktet på seg for å være den billigste badebyen basert på sommeren 2021 – kan de to byene ikke sammenlignes mener reiseeksperter. Flere nevner også at badelandet i Eforie Nord har langt mer familievennlige priser enn badelandet i Mamaia. Også at gågaten og sentrumsgaten gjør shopping mulig for alle typer turister.


COSTINESTI


350 de copii și profesori, cazați în condiții mizerabile pe litoral. Tabăra  groazei din Costinești, patronul amendat – Evenimentul Zilei“Costinesti er kaos, forsøpling og overfylt i toppsesongen” sier de som referer til 2021 og som tror at det ikke vil bli annerledes denne sommeren.

Det som var “studentbyen” er ikke lenger kun for studenter.

Alle typer turister søkte seg til Costinesti sist sommer dersom de hadde lave budsjetter. Kommunen kritiseres for ikke å følge opp med renhold og organisering “og badebyen bør unngås til dette er rettet opp” mener mange.


EFORIE SUD


Cum a ajuns Eforie Sud, cea mai veche staţiune de pe litoralul românesc, să  fie „Cenuşăreasa“ turismului

Et flertall mener kystens roligste badeby er Eforie Sud. Her er det brede gater mellom stranda og hovedveien, romslig mellom hotellene og god plass på stranda. Aldri overfylt. Marked i sentrum og man kan også ta en dukkert i innsjøen Techirghiol etter en 15 min gange fra sentrum.


MAMAIA


Vega Hotel - 5 HRS star hotel in Mamaia

Den dyreste badebyen er Mamaia – som alle år tidligere. Begrepet den mest moderne badebyen gjelder derimot ikke lenger, siden denne statusen er gitt en naboby. Men Mamaia er fortsatt badebyen med det mest hektiske nattelivet, først og fremst i form av eksklusive nattklubber.

Pressen i Romania er mest opptatt av og fortsatt rystet over at et døgn med parkering i Mamaia dette året koster 96 lei.


MAMAIA NORD NAVODARI


Apartament Alezzi Beach Resort | TURO.ro

Den mest oppdaterte badebyen pr 2022 er Navodari Mamaia Nord. Mange blander sammen Mamaia Nord med Mamaia – men disse to strendene tilhører hver sin kommune. Mamaia er Constanta og Mamaia Nord er Navodari kommune.

Mamaia Nord i Navodari har en 6 km strand med det ene nye hotellet med svømmeanlegg etter det andre - rett ved strandpromenaden. Her er flotte restauranter, fast-foods, barer og terrasser på rekke og rad. Alle nye.

Badebyen vil overta som Romanias nest største badeby og sette Eforie Nord på tredje plass. Her er solgt 4000 ferieleiligheter det siste kalenderåret, og butikker som LIDL, PROFI og MEGA IMAGE har etablert seg på strandområdet sammen med flere andre dagligvareforretninger.  Her er også apoteker og lekeparker.Strandbarene og strandtjenestene er også noe av de mest oppdaterte i Romania. Her er også en Kitesurfingskole.

Flere noterer seg at Navodari Mamaia Nord ennå ikke er så dyr som Mamaia, men det nærmer seg hvis man snakker om hotellene rett i strandkanten.


OLIMP


Olimp - Phoenicia Blue View - Formav

Badebyen OLIMP anses også denne sommeren som den mest eksklusive badebyen i Romania. Den lille badebyen er helt dominert av det nylig renoverte luksushotellkomplekset til den kjente hotellmagnaten Mohammed Murad. Her er alt på et sted – all inclusive i alle varianter. Fredelig, rent og tilbakelent. Olimp ligger i gåavstand fra badebyen Neptun.


VAMA VECHE


Au plecat la petrecere în Vama Veche și au primit amenzi de la poliție. Ce  au găsit oamenii legii – Evenimentul Zilei

Vama Veche omtales fortsatt som badebyen for de festglade som liker å ha party på stranda, ikke inne i dyre klubber. Mange sier at Vama Veche er i ferd med å bli like dyr som Mamaia og flere av de faste turistene i denne spesielle byen motsetter seg  utbygging av hoteller i sonen


Romania har flere andre badebyer enn de over – men som ennå ikke har fått indikasjoner for sommeren 2022 av reiseeksperter.

Neptun er en populær badeby med mange tradisjoner, Jupiter har kystens beste campingplass , Venus har flere oppdaterte hoteller og Saturn rett utenfor Mangalia har fått sykkelstier og solarpanel på strandveien.

Mangalia by har også en livlig strand i sentrum, det samme har storbyen Constanta med stranda Modern.

Corbu og Vadu nord for Navodari er de “ ville strendene” som ikke er så ville lenger – men der reglene for disse strendene i naturreservatet til Deltaet har blitt strammet inn denne sesongen.

Doi Mai er populær blant campere og Tuzla for de som vil klare seg selv på en stille strand sør for Constanta.


RED |:

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI