8.6.22

Nudiststrender på den rumenske Svartehavskysten.

Care sunt cele mai cunoscute plaje de nudiști din Constanța

Et par lesere spør om hvor det er nudiststrender på den rumenske kysten. De refererer til Ceausescu-perioden hvor nakenbading var tillatt på svært mange steder – underlig nok kanskje. Men nakenbading den gang ble sett på som helsebringende og en del av mudderbad-terapien som fant sted flere steder i flere badebyer. Noe av denne holdningen har overlevd, men nudiststrender er det få av i dag. Eksempel: En stor nakenstrand i Navodari forsvant da hele området soppet opp med hoteller.

I dag er nudiststranda som ligger ved Tabara mellom Eforie Nord og Eforie Sud den mest kjente nudiststranden på den rumenske kysten.. Og den eneste som er organisert som en slik strand også med solstoler. Her er det fullt sommerstid. Det finnes også en serveringstjeneste på stranda. Her er det direkte adgang til havet utenfor.Stedet er spesielt og har en gammel tradisjon bak seg. Den er inngjerdet med diskrete sivgjerder og merket med indikatorer

En annen strand der nakenbading praktiseres uten av det indikeres er ved innsjøen Techirghiol - kjent for sine mudderbad.

En tredje strand finnes i Costinesti der elskere av nakenbading samles i det som lokalt kalles “den franske gulfen.”  Dette er en veldig liten strand som man kommer til via en landevei.

2 Mai og Vama Veche har mange nudister i utkantene av  de offentlige strendene, og ingen protesterer om nudistene «blander» seg med de som bruker badedrakter. Mest spesielt er dette i Vama Veche og da lengst nord på feriestedet, fordi strendene også her er fylt med solsenger. Turister som kommer til disse stedene er kjent for å være generelt fri for fordommer. Under kommunismen var Vama Veche kjent som en populær nudiststrand med sin bohemkultur og toleranse som ellers i Romania den gang da var tabu.

Nudisme praktiseres også av noen i Vadu eller Corbu, men dette skjer med risiko for bot, - dersom noen føler seg forstyrret og bestemmer seg for å klage til politiet. I følge loven kan turister som praktiserer nudisme i slike områder og forstyrrer andre bli sanksjonert med en bot på 500 lei for ekshibisjonisme.


REF https://www.stiridinlume.ro/ | PROTV | Cuget Liber | Red.

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI