22.9.22

Nyhetsoverskrifter 22.september 2022

Image

  Gigantbrua i Braila blir ikke ferdig i år . . .

VIDEO Imagini spectaculoase cu podul peste Dunăre de la Brăila: Va rămâne  doar „un muzeu” la final de an? - HotNews.ro- Tross flere optimistiske utsagn fra transportministeren om at den største brua som noensinne er bygget i Romania skal bli ferdig i år – kommer nå dette budskapet:

Brăila-broen kan ikke stå klar ved slutten av dette året. - Selskapet som utfører arbeidene har bedt Statens vegvesen om å godkjenne forlengelse av ferdigstillelsesdatoen til 2025. Selv om brua er nesten klar, er forbindelsesveiene fortsatt ikke ferdige.

Ikke engang 3 måneder har gått siden Brăila-brobyggeren annonserte at biler skal kunne kjøre på brua i desember. Nå sier tjenestemenn i samferdselsdepartementet at firmaet Webbuild - som sammen med japanerne bygget metallkonstruksjonen som krysser Donau - har bedt om en forlengelse av fristen for innvielse av brua.

Podul de la Brăila nu va fi gata anul acesta. Constructorul a cerut prelungirea termenului până în 2025

    Nok en kvinne kommer med alvorlig anklage mot kjent prest     

Apar alte femei care îl acuză pe Visarion Alexa de atingeri nepotrivite. O tânără vorbește chiar de un violProblemene til presten Visarion Alexa blir mer kompliserte. Dette etter at politiet i Bucuresti etterforsker et annet mulig seksuelt overgrep-  i tillegg til det han offisielt er anklaget for. En ung kvinne har nå stått fram og beskylder presten til og med for voldtekt.

Den første anklagen har kommet fra en kvinne som hevder hun ble omfavnet og befølt på intime steder etter at hun hadde hatt en fortrolig samtale med presten.

Apar alte femei care îl acuză pe Visarion Alexa de atingeri nepotrivite. O tânără vorbește chiar de un viol

     Motorsyklist omkom i alvorlig trafikkulykke i Bosca   

Un motociclist a murit într-un accident de circulaţie, la Bocşa - Stiri pe  surse - Cele mai noi stiriEn 30 år gammel motorsyklist omkom i en trafikkulykke som fant sted onsdag ettermiddag i et kryss i byen Bocsa. - Føreren av en varebil svingte til venstre og kolliderte med motorsykkelen som kom fra motsatt retning.

Ifølge IPJ Caraş-Severin traff motorsykkelen baksiden av varebilen, og etter sammenstøtet ble motorsykkelen projisert inn i fronten på en bil som kjørte i motsatt retning.

Un motociclist a murit într-un accident grav produs în Bocşa

    Vaksineringen mot influensa starter tidligere enn vanlig  

Koronavaksine - Trondheim kommuneFor første gang på de siste 10 årene starter influensavaksinasjonen i Romania for vintersesongen før 1. oktober. Dette skjer i hovedsak hos folks familielege.

Eldre mennesker, de med kroniske sykdommer, barn, gravide kvinner og medisinsk personell er de sårbare kategoriene som influensavaksinering er gratis for.

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, vaccinarea antigripală începe înainte de 1 octombrie.

     Romanias utenriksminister fordømmer Putins mobilisering   

Bogdan AurescuUtenriksminister Bogdan Aurescu fordømte i går i New York på det sterkeste handlingene nylig annonsert av den russiske ledelsen. Mer eksakt den delvise mobiliseringen, støtten til de såkalte folkeavstemningene i de ulovlig okkuperte separatistområdene - og trusselen om bruk av atomvåpen. - Han sa videre at Romania på alle måter støtter Ukraina sin modige kamp mot en desperat russisk leder som trolig føler seg presset opp i et hjørne hvis man skal tolke de siste utspillene fra Kreml.

Bogdan Aurescu a condamnat ''ferm'', la New York, anunţul lui Putin privind mobilizarea parţială

    Lastebiler treffer taket på passasje i hovedstaden      

Traficul va fi restricționat joi noapte în Pasajul Unirii din CapitalăNok en lastebil traff taket på Unirea-passasjen i Bucuresti. Sjåføren ignorerte den dimensjonerte porten ved inngangen til passasjen, tvang seg gjennom den og lastebilen satte seg etter noen meter fast i tunnelen. Det er den femte lastebilen som gjør dette etter at passasjen åpnet denne måneden.

Passasjen er stengt for kjøretøy som er høyere en 3,5 meter. Tross opplyste skilt som varsler om høyden er det sjåfører som ignorerer dette. De vil nå bli straffetiltalt og må betale betydelige erstatninger for skadene de har påført passasjen – pluss bot for regelbrudd.

Încă un camion a lovit tavanul pasajului Unirea din Bucureşti.

    Romania på sisteplass når det gjelder digital betaling   

Românii sunt pe ultimul loc în Europa la capitolul plăți digitale. Planul autorităților de la 1 ianuarieRumenere ligger på sisteplass i Europa når det gjelder digitale betalinger. 40 % av rumenerne har ikke bankkonto eller kort, viser rapporten fra et globalt selskap for betalingsløsninger. Og bare en tredjedel av butikkene i Romania bruker kortbetalinger i kassen.

Myndighetenes plan fra 1. januar er at alle bedrifter som har en omsetning på 10000 euro eller mer blir pålagt å innføre kortbetalingssystemer. En annen plan er også å gjøre digitale innbetalinger noe billigere enn kontantbetalinger i visse settinger. Noe som kan motivere til at flere skaffer seg kort.

Românii sunt pe ultimul loc în Europa la capitolul plăți digitale. Planul autorităților de la 1 ianuarie

    Ennå ikke enighet om hvordan kalkulere reduksjon av strømregningene!   

Încă nu se știe cum se vor calcula facturile românilor la curent. Coaliția nu a ajuns la un consensKoalisjonsregjeringen krangler ennå om hvordan statsstøtten til folks strømregninger skal kalkuleres.

“Støtten til løpende regninger bør beregnes etter dagens forbruk, og ikke for månedsgjennomsnittet fra 2021.” - Dette er det siste forslaget fra PSD, mens statsminister Nicolae Ciucă hevder at det skal være et gjennomsnitt fra samme måned de siste tre årene.

Analytikere sier at uavhengig av beregningsformelen bør beslutningen om å redusere strømregningene gjøres umiddelbart av hensyn til kundene.

Încă nu se știe cum se vor calcula facturile românilor la curent. Coaliția nu a ajuns la un consens

    Dagens spesialnyhet: Katt reddet etter fem dager   

Pisică blocată sub Podul Izvor din BucureștiISUBIF og ansatte i Det rumenske vannverket - sammen med lokalt politi - klarte i går å frigjøre en katt som hadde blitt blokkert under gulvet på brua Izvor i Bucuresti. Katten hadde funnet ly blant de underjordiske rørene og kablene som er festet til brua, men en inngangssprekk ble asfaltert av arbeiderne - og katten kunne ikke lenger komme seg ut.

Katten ble sittende fast under broen i fem dager, helt til det lokale politiet grep inn. De hadde blitt varslet av noen dyreelskere.

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI