14.9.22

Nyhetsoverskrifter helt kort 14.september 2022

Image


 • Tog sporet av i Mures

- Et tog med korn fra Ukraina sporet av i Mureș fylke. Toget hadde 30 godsvogner. - Jernbanetrafikken på jernbanelinjen 400 Braşov -Satu Mare ble blokkert i flere timer.

Passasjerer med seinere tog ble fraktet med busser forbi avsporingsområdet.

Un tren cu cereale din Ucraina a deraiat în județul Mureș. Traficul feroviar pe magistrala 400 Braşov-Satu Mare a fost blocat


 • Incendiu la un bloc cu 10 etaje, în Timișoara Brann i blokk i Timisoara

Taket på en 10-etasjers bygning tok fyr i går i den rumenske byen Timisoara. 38 personer ble evakuert. Det ble utstedt RO-ALERT i byen grunnet tett røykutvikling. De 20 brannmennene som kom til stedet klarte å slukke brannen etter 30 minutter.

Ingen personer ble skadet. Det er ennå uklart hva som forårsaket brannen.

Incendiu în Timișoara: Acoperișul unui bloc cu 10 etaje a luat foc. 38 de oameni au fost evacuați


 • Primăria OtopeniAntikorrupsjonsbyrået DNA ransaket rådhuset i Otopeni

DNA-detektiver ransaket i går Otopeni rådhus i Ilfov. Dette i en sak der man mistenker ansatte i kommunen for å ha lurt unna 35 millioner lei relatert til arbeider med vannforsyning. -Ifølge DNA ble pengene utbetalt i anledning et kloakksystemprosjekt, men arbeidene ble ikke utført. – Dette skal angivelig ha skjedd mellom 2011 og 2017.

Ordfører Silviu Constantin Gheorghe -  som har sittet i embetet i 26 år - er blant de hovedmistenkte i denne korrupsjonssaken.

Percheziţii DNA la Primăria Otopeni. Sunt vizate plăţi de 35 milioane lei pentru lucrări de canalizare


 • ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia în care o fată de 17 ani și-a ucis fratele într-un accident cumplitDrepte sin 16 år gamle bror i en sjokkerende trafikkulykke i Braila 

Ei 17 år gammel jente - som politiet sier var høy på narkotika og uten førerkort - drepte sin et år yngre bror i en forferdelig ulykke hun forårsaket. Dette skjedde i Brăila.

Jenta tok broren med seg på en tur i en tyvlånt bil , men bilen fløy utfor ei bru etter at bilen kjørte inn i en blokk i høy hastighet.

Krasjet var så kraftig at alle vinduene i bilen ble knust. Gutten brukte ikke bilbelte og ble kastet ut gjennom frontruten og døde på stedet.

Cum s-a produs tragedia în care o fată de 17 ani și-a ucis fratele într-un accident cumplit


 • Un copil a fost lovit de mașină după ce a ieşit cu trotineta electrică din curte direct în faţa unei maşini | Digi24Politibil skadet gutt på elektrisk scooter

En uvanlig ulykke skjedde i sentrum av hovedstaden. En politimann som vitnene sier skal ha foretatt en ulovlig sving med politibilen sin, traff en annen bil og skadet en ung mann på en elektrisk scooter. Gutten ble kun lettere skadet.

Politiet gransker nå kollegaens handlinger før ulykken basert på vitneutsagnene.

Accident neobișnuit în București. Cum ar fi rănit o mașină de poliție un tânăr aflat pe o trotinetă electrică


 • Ziua de Cluj | Clujean tâlhărit într-un parc din Mănăștur de patru tineri. I-au smuls lanțul de aur și au dispărutUng mann slått ned og ranet av venner

En 20 år gammel mann fra Mureș og som nylig var ankommet fra Belgia, ble ranet av tre jenter. Alt var planlagt av vennen hans som hadde funnet ut at offeret hadde kommet tilbake til Romania med mye penger. – Den unge mannen tok med seg en av vennene sine med kjæresten inn til byen, og er fortalte han dem hvordan han med vanskeligheter hadde klart å jobbe i utlandet og samle inn en sum penger. Det var her kameraten fikk ideen til det som skjedde seinere.

Bare noen dager senere ble gutten invitert på tur ved elven av “kameraten”, spesielt siden to jenter ble med dem på turen.  - Da de kom til eleven spurte en av de unge jentene ham hvor mye penger han hadde på seg. Da mannen nektet å svare, ble han immobilisert og regelrett slått ned. Jentene, begge mindreårige, tok 2 mobiltelefoner, 7000 lei fra lommen og bankkortet han hadde nesten 2 tusen euro på.

Etter en stund klarte mannen å be om hjelp og en annen person ringte 112. Politiet fant raskt de mistenkte. - Alle fire er nå varetektsfengslet for ran. Pengene har den unge mannen delvis fått tilbake.

Tânăr din Mureș, tâlhărit de un prieten și trei fete, după ce au aflat că a venit în țară cu mulți bani


 • Ana BogdanAna Bogdan videre i Portoroz-turneringen

Den rumenske tennisspilleren Ana Bogdan er i åttendedelsfinalen i WTA-turneringen i Portoroz i Slovvenia. Dette etter å ha beseiret Ajla Tomljanovic – den australske spilleren som eliminerte Serena Williams i US Open

Ana Bogdan este în optimi la turneul WTA de la Portoroz, după ce a învins-o pe Ajla Tomljanovic. Australianca a eliminat-o pe Serena Williams la US Open


 • Den rumenske kongefamilien deltar i begravelsen av Dronning Elisabeth

Den rumenske kongefamilien bekreftet tirsdag at de vil delta i statsbegravelsen til dronning Elizabeth II av Storbritannia i London. De blir ledet av HKH arveprinsesse Margareta.

De to kongehusene er i slekt og har besøkt hverandre regelmessig frem til i dag. Kong Charles har i tillegg et nært og spesielt forhold til Romania.

Romanias president Klaus Iohannis deltar også i begravelsen mandag. Han signerte i går den offentlige kondolanseboken i Den britiske ambassaden i Bucuresti.

Andrew Popper, președintele Consiliului Regal al MS Margareta: Familia Regală a României participă la funeraliile Reginei


Flere aktuelle nyheter

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | : REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI