18.9.22

Nyhetsoverskrifter helt kort 18.september 2022

Image

  Mann i Dolj skutt av politiet    

politist care tinteste cu pistolul- En kvinne i Galicea Mare kommune i Dolj fylke ringte politiet og sa at hennes 64 år gamle mann var voldelig og truende – og at han hadde slått henne. Da politiet kom til familiens hjem forsøkte mannen å gå løs på politiet med en hakke . Politiet skjøt derfor i retning mannen i selvforsvar – melder Agerpres.

Ifølge IPJ Dolj ble mannen skadet i området ved høyre kne, og politiet ga ham førstehjelp inntil ambulansen ankom. Han ble deretter fraktet til sykehus for medisinsk behandling. - Mannen vil nå bli tiltalt for vold i hjemme. Samtidig vil en domstol i Dolj rutinemessig evaluere situasjonen som førte til at politiet skjøt mot mannen

Un bărbat din Dolj a fost împușcat de polițiștii pe care a încercat să-i atace cu o sapă

   Ambulanse i Constanta innblandet i trafikkulykke   

JUDEŢUL CONSTANŢA. Ambulanţă aflată în misiune, implicată într-un accident  - două persoane au fost răniteEn ambulanse i Constanta under utrykking var i går innblandet i en trafikkulykke. Den respektive ambulansen fraktet en pasient fra Tulcea til Constanţa fylkessykehus, og i byen Ovidiu kolliderte den med en bil.

Som et resultat av sammenstøtet ble to personer i bilen skadet og pådro seg flere ryggskader.
To ambulanser kom til stedet og fraktet ofrene til sykehus for medisinsk vurdering.

Constanţa: O ambulanţă aflată în misiune a fost implicată într-un accident

  Strendene på den rumenske kysten var fulle av turister lørdag     

Turiștii se bucură de ultimele zile cu soare pe litoral. Cherhanalele și plajele au fost plineStrendene og terrassene i de rumenske badebyene var fulle i går lørdag. Været var strålende, det var varmt og havtemperaturen fristet fortsatt mange til en siste høstdukkert i Svartehavet.

Selv om mange strandtjenester stengte forrige helg – var det nok av åpne tjenester til at de mange tilreisende kunne nyte både mat og drikke direkte i strandkantene. Da regnværet kom var det sen ettermiddag.

Det er forventet mange turister spesielt fra hovedstaden på kysten også i dag søndag. - Tradisjonelt anser man sommersesongen som over på den rumenske Svartehavskysten 15.september med start 1.mai.

Turiștii se bucură de ultimele zile cu soare pe litoral. Cherhanalele și plajele au fost pline

   Amerikansk motorsyklist ble hengende over et stup   

En amerikansk turist som var på rundreise i Romania mistet kontrollen over motorsykkelen sin og havnet liggende over en kløft på Transfăgărășan. Dette etter å ha sklidd på et oljeflak på veien.

Motorsyklisten traff de beskyttende brystningene på veien og ble hengende i flere minutter over en ravine som var minst 20 meter dyp. - Han ble til alt hell reddet av andre sjåfører som kjørte gjennom området. Den amerikanske turisten hadde leid motorsykkelen og var på en lengre rundreise i Romania.

Un turist american care făcea turul României a rămas suspendat cu motocicleta deasupra unei râpe, pe Transfăgărășan,

   Arrestert etter å ha knivstukket to personer   

Bărbat reținut după ce și-a înjunghiat doi consăteni! Cuțitarul a fost  arestat de polițiștiEn 44 år gammel mann fra Vorniceni kommune i Botoşani fylke ble varetektsfengslet av politiet lørdag. Dette etter angivelig å ha knivstukket to personer med kniv, meldte talspersonen for Fylkespolitiet. Ifølge henne skjedde mannens pågripelse etter ransaking hjemme hos overgriperen og da kniven som ble brukt under overfallet ble funnet.

Knivstikkingen fant sted den 14 august på en offentlig vei da mannen kom i konflikt med to andre menn på 42 og 27 år. De to ofrene er fortsatt innlagte på sykehus.

Un bărbat a fost arestat după ce a înjunghiat două persoane cu un briceag, într-o comună din Botoșani

   Gasslagringskapasiteten i Romania har passert 80%

Conducte gazeRomania nådde 80 % gasslagringskapasitet på lørdag. Dette er kravet fra EU til alle medlemslandene i unionen for å sikre gassforsyningen i vinter.- Den rumenske energiministeren sier at lageret i Romania vil fortsette å bli fylt opp fram til 30. oktober.

România a ajuns sâmbătă la un grad de umplere a depozitelor de gaze de 80%.

   Kommer seg ikke på skolen fordi skolebussen er defekt 

AGORA - Șoferi de microbuze, cu abateri de la lege: Defecte în sistemul de  frânare sau permis de conducere necorespunzătorFlere titalls barn fra fire bygder i Mândra kommune i Brasov kommer seg ikke på skolen fordi institusjonens minibuss er ødelagt. Bilen har stått på skoletunet siden sommerferien, og ingen har gjort noe for å fikse den. Ordføreren og skolesjefen skylder på hverandre. Situasjonen er blitt enda mer komplisert da minibussjåføren som resultat av inaktiviteten har sagt opp jobben sin.

Foreldre i de aktuelle bygdene er rasende og oppgitte – og sier “ det er pinlig å ha slike kommunale ledere som vi har nå”

Zeci de copii din patru sate brașovene nu pot merge la școală pentru că microbuzul care îi transportă este defect

   29 år gammel mann drept med bestialitet i Husi  

En ung mann som var kommet hjem fra Tyskland for å gifte seg, ble drept på det grusomste i leiligheten sin. Den unge mannen forsøkte å forsvare sin samboerske og sitt barn fra to personer som stormet inn i leiligheten i blokkens første etasje i nattens mulm og mørke.

Mannen ble imidlertid angrepet med kniv av en av tyvene og knivstukket til døde. Den 29 år gamle mannen og kjæresten er foreldre til en fire år gammel gutt, og i slutten av september skulle de gifte seg. – De to innbruddstyvene var fulle da de ble arrestert like etter drapet - ikke langt fra åstedet. De risikerer nå opp til 20 år i fengsel.

Cine este tânărul din Huși ucis cu bestialitate în propria locuință. Venise din Germania să se căsătorească

   Bensinen i Romania har blitt billigere  

Când ar putea dispărea subvenția la prețul carburanților. Premierul Ciucă:  „Prețurile au scăzut, vom evalua” - IMPACT.roBensinen har stadig blitt billigere de siste dagene - og har endt opp med å koste mindre enn 7 lei per liter. For diesel er prisen fortsatt over 8 lei, til tross for prisnedgangen av et fat olje på internasjonale markeder. Sjåførenes glede overskygges imidlertid av det nærmer seg fristen for utløp av det statlige tilskuddet på 50 kroner per liter, gitt de siste 3 månedene.

Regjeringen har ennå ikke vedtatt om denne støtten skal fortsette – og hvis så -  i hvilken form og til hvilken drivstofftype. Dette sier ikke navngitte kilder i regjeringen til TVR.

Benzina s-a ieftinit, dar va expira subvenția de 50 de bani pe litru.


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI