19.9.22

Nyhetsoverskrifter helt kort 19.september 2022

Image

 Planul Rosu de Interventie, activat la Timisoara. Alerta de incendiuBarnesykehuset i Timisoara evakuert ved midnatt

- Barnesykehuset i Timișoara ble evakuert i natt etter at to etasjer var fylt med røyk. Ingen ble skadet . men det var dramatiske scener da over 100 barn og flere foreldre måtte tas ut av sykehuset. Røyken ble forårsaket av en funksjonsfeil i den elektriske luftrenseanordningen – sier Brannvesenet som kom til stedet.

 Mangalia Kitesurf - Home | FacebookKite-surfer forsvunnet i Svartehavet ved Costinesti

En mann som drev med kite-surfing i havet i Costineşti-området ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake til stranda. En båt søkte etter mannen i flere timer, men uten resultat. Det var kona hans som ringte 112 for å meddele at mannen ikke kom tilbake til land. Den spesielle redningstjenesten ARSVOM stoppet søket etter klokken 20.00 i går kveld, - men søket gjenopptas i dag mandag morgen

 17 år gammel gutt varetektsfengslet i Ploiesti

En 17-åring ble varetektsfengslet for grovt ran i går søndag. Sammen med to andre personer angrep han en tenåring med en øks på en gate i byen Ploiesti. Dette for å stjele et gullarmbånd som offeret hadde på seg. De to andre personene som var med på overfallet var 19 og 21 år - og ble arrestert like etter, mens 17-åringen klarte å komme seg på rømmen. Den mindreårige ble derimot tatt noen timer seinere. Alle tre er nå varetektsfengslet og tiltales for grovt overfall og ran.

Ministerul de Externe “ Ukraina bør gi fra seg visse regioner”

Ukrainas ambassade reagerer på uttalelsene til Romanias tidligere utenriksminister Andrei Marga i Alba Iulia i går - som sa at Ukraina må avstå territorier dersom det skal bli fred: “Slike uttalelser er uakseptable under alle omstendigheter” – sier ambassaden i en pressemelding. Det rumenske utenriksdepartementet har også gått kraftig ut mot Marga og sier at utsagnet strir på alle måter mot Romanias holdning.

Ny sexskandale rammer den ortodokse kirken

En ny seksuell skandale ryster den rumensk-ortodokse kirken. Den fra TV kjente presten Visarion Alexa i hovedstaden er anklaget for seksuelle overgrep mot en 37 år gammel kvinne. For øyeblikket er presten under rettskontroll i 60 dager, men han sier anklagen er oppdiktet og har anket dommen. Kvinnen som har anmeldt han sier at han under et møte for et par måneder siden omfavnet henne og befølte henne på intime steder. Patriarkatet sier de er sjokkert over anklagene og at de undersøker saken på egen måte. Presten er suspendert inntil videre.

 De siste Covid-tallene i Romania

Rumenske media har igjen begynt å oppdatere tallene på Covid-smittede i landet. Et antall av 719 nye tilfeller av personer infisert med SARS-CoV-2 har blitt registrert i løpet av de siste 24 timene, – og dette er 735 færre enn dagen før. 7 personer er registrert som døde av sykdommen det siste døgnet..

Un cutremur cu magnitudine peste 4 s-a produs la mică adâncime în județul  Vaslui. A fost precedat și urmat de alte seisme slabe | Digi24 Jordskjelv på 4,1

Et jordskjelv med en styrke på 4,1 på Richter skjedde søndag kveld klokken 20:55 i Muntenia, Dâmboviţa fylke. Jordskjelvet skjedde 46 km vest for Ploiesti, 51 km nordøst for Pitesti, 66 km sør for Brasov og 87 km nordvest for Bucuresti. Det største jordskjelvet i Romania dette året var i januar - og hadde en styrke på 4,4.

Copaci și stâlpi căzuți peste case sau mașini și porturi închise din cauza vântului  puternic. În Capitală, Șoseaua Berceni a fost temporar închisă Kraftig vind stengte havnene

Den sterke vinden skapte kaos i Bucuresti i går og stengte havnene på Svartehavskysten. I noen timer var Berceni- veien i hovedstaden stengt da trær og lysstolper hadde blåst ned over veien. Flere parkerte biler ble ødelagt av samme grunn flere steder i Bucuresti.

Snø i september 

I fjellene fikk man i går den første snøen denne høsten.

Blant annet har et tynt lag med snø har lagt seg i feriestedet Rânca. Samtidig var det nesten snøstorm siden vinden blåste kraftig.

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI