6.9.22

Overskrifter i rumenske media 6.september 2022

Image

România, la un pas să piardă finanțarea de 300 de milioane de euro pentru Magistrala  M4 de metrou - Stirileprotv.roRomania risikerer å miste 300 millioner euro fra EU


- Romania er ett skritt unna å miste finansieringen på 300 millioner euro for den nye tunnel-banelinjen M4.
T-banedørene vil ikke åpne med det første fra Nord-stasjonen til Progresul-stasjonen. Metrorex kan dermed miste finansieringen på €300 millioner fra EU sin National Recovery and Resilience Plan for byggingen av den nye delen som består av seks stasjoner. Ene og alene fordi tidsplanen ikke kan overholdes. Banen skal være ferdig i 2026, men prosjektet har ennå ikke innhentet alle autorisasjoner for bygging av linjen.

România, la un pas să piardă finanțarea de 300 de milioane de euro pentru Magistrala M4 de metrou

fata disparutaJente på 13 år tatt opp av en bil og kjørt til ukjent sted


En 13 år gammel jente fra Petrila, Hunedoara fylke, ble mandag kveld tatt inn i en bil kjørt av en 28 år gammel mann hun kjente og kjørt i ukjent retning.
Politiet i Petrila ble mandag kveld varslet av jentas far om at en 28 år gammel ung mann fra byen Murfatlar, Constanța fylke, skal ha tatt datteren sin med i en taxi og dratt i en ukjent retning. Hun er nå etterlyst nasjonalt.

Ved avreise hadde den mindreårige, som er 13 år gammel, en hvit bluse med svart tegning, et par sorte jeans og et par hvite sportssko.

Fată de 13 ani din Hunedoara, luată cu o maşină de un bărbat pe care-l cunoştea şi dusă într-o direcţie necunoscută


Interesul românilor pentru mașinile second hand a scăzut drastic. De ce aceste autoturisme nu mai sunt rentabileInteressen for bruktbiler i Romania er i fritt fall


Rumenere er mindre og mindre interessert i brukte biler. Og det er på grunn av prisene som har økt den siste tiden, men også de vanlige reparasjonene på slike biler som ofte ender opp med å koste mer enn selve bilen. Det er også nye og høye registreringsavgifter på bruktbiler importert fra utlandet. Stadig flere rumenere kjøper nye klassiske biler – salget av el-biler har ennå ikke økt betydelig.

Interesul românilor pentru mașinile second hand a scăzut drastic. De ce aceste autoturisme nu mai sunt rentabile


Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny / Zeci de unităţi au fost închise / Printre nereguli: alimente expirate, vitrine frigorifice cu praf şi insecte, spaţii de depozitare neigienizate - FOTOButikkjeden Penny har fått 3,5 millioner lei i bøter


ANPC-kommisjonærer har utstedt bøter på over 3,5 millioner lei til ulike Penny-butikker i Romania. - Dusinvis har blitt stengt i en periode på opp til 6 måneder .

Blant uregelmessighetene er utgått mat, kjøleskap og frysere med støv og insekter - og uhygieniske lagringsplasser

Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 3,5 milioane de lei la magazine Penny

MIPE: Peste 300.000 de preşcolari şi elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte  Over 300000 førkole-elever og elever får penger til å kjøpe skoleklær


Over 300 000 rumenske førskolebarn og elever fra vanskeligstilte familier vil motta støtte verdt 500 lei for utstyr og klær i forbindelse med skolegangen. Dette kunngjorde regjeringens Europaminister i går.

Dette skjer via et elektronsik datakort. Kortet kan bare brukes til klær og skoleutstyr i butikker som har godkjent kortet. Noen familier med dokumenterte lave inntekter har allerede fått kortet.

MIPE: Peste 300.000 de preşcolari şi elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte

Mațină de polițieTrøtt lastebilsjåfør forårsaket ulykke med en død og to skadet


Søndag 4. september pågrep politiet en 56 år gammel mann fra Zalău som nå er under etterforskning for drap

. Mannen forårsaket en trafikkulykke som resulterte i at én person døde og to andre ble skadet. Han skal ha vært trøtt og utslitt etter å ha kjørt sammenhengende i 12 timer og 30 minutter. Han trikset kontrollene ved å bruke både fartsskriverkortet utstedt i hans navn og et annet fartsskriverkort utstedt i en annen persons navn.

Un șofer de TIR a provocat un accident mortal după ce a condus 12 ore și 30 de minute fără oprire.


Været i morgen onsdag

www.weatheronline.co.uk

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI