2.11.22

Finske NOKIAN TYRES investerer 650 mill.euro i fabrikk i Oradea

La Oradea se va construi prima fabrică de anvelope din lume cu emisii zero  de CO2 | Digi24

Styret for den finske dekkprodusenten Nokian Tyres har besluttet å investere 650 millioner euro i Romania for bygging av en dekkfabrikk. Og denne fabrikken vil være den første fabrikken med null CO2-utslipp i dekkindustrien, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Det nye greenfield-anlegget vil ligge i Oradea, nordvest i Romania, nær grensen til Ungarn. Den årlige produksjonskapasiteten til anlegget vil være seks millioner dekk, med mulighet for utvidelse i fremtiden. Det skal også bygges et dekklager og distribusjonsanlegg ved siden av fabrikken.

"Denne investeringen er strategisk for å muliggjøre fremtidig vekst. Et produksjonsanlegg i verdensklasse i Europa er avgjørende for å skaffe ekstra kapasitet og skape en balansert produksjonsplattform når vi bygger et nytt Nokian Tyres uten Russland," sa Nokian Tyres administrerende direktør Jukka Moisio.

Ved den fremtidige fabrikken i Oradea vil det ved start bli 500 ansatte. Det skal spesielt produseres dekk til biler på det sentraleuropeiske markedet.

Den finske produsenten lette etter et nytt sted for et produksjonsanlegg etter å ha tatt beslutningen om å trekke seg ut av Russland som svar på invasjonen av Ukraina. Den 14. september hadde statsminister Nicolae Ciucă et møte med en delegasjon fra Nokian Tyres-selskapet.

Premium-dekkprodusenten Nokian Tyres tar sikte på en nettoomsetning på to milliarder euro, samt et driftsresultat som gir en fortjeneste  på 20 %. I 2020 var selskapets nettoomsetning 1,3 milliarder euro, og antallet ansatte totalt nådde cirka 4.600.


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå