21.11.22

News - Romania 21.11.2022

   Togulykke nær Timisoara -  

Accident feroviar, lângă Timişoara / Impact între un tren şi o maşină / Două persoane au fost răniteEn jernbaneulykke fant sted søndag kveld ved jernbaneovergangen i Urseni, nær Timişoara.

En bil med sjåføren og en kvinne krysset jernbanen og ble overrasket av toget i fart som fraktet 60 personer. - Som følge av sammenstøtet ble sjåføren og passasjeren skadet.

Politiet har opprettet straffesak om påførte kroppsskader.


- Accident feroviar, lângă Timişoara / Impact între un tren şi o maşină

  Brann i en blokk i Craiova  

VIDEO Incendiu într-un bloc din Craiova: 20 de persoane au fost evacuate;  un bărbat era în stop cardiorespirator - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri- Tjue personer ble evakuert søndag kveld under en brann i en blokkleilighet i Craiova. Brannen var forårsaket av en kortslutning.

Brannen var i første etasje i blokken -  og en spesialbil med vann,skum og et førstehjelpsmannskap fra Craiova brannvesen kom raskt til brannstedet.

Da intervensjonsteamene tok seg inn i den brennende leiligheten fant de en mann i hjertestans og startet gjenopplivningsmanøvrer.


- Douăzeci de persoane, evacuate în urma unui incendiu la un bloc din Craiova

   Del av antihaglrakett traff hustak  

O bucată desprinsă dintr-o rachetă anti-grindină a aterizat pe acoperișul  unei case. Localnicii au crezut că a început războiul - GorjOnline - Zi de  zi informați!- Et stykke av en antihaglmissil skutt opp fra kommunale myndigheter i Valea Călugărească i Prahova fylke traff taket på et hus i nærheten. Det skjedde rundt klokken 9, men de militære brannmennene ble varslet mye senere via 112.

Representantene for utskytningspunktet for haglmissilene dro til bygningen, men ble ikke enige med eieren om kompensasjon for skadene.Først da ringte huseieren 112

De første undersøkelsene viste at skadene er små, og politiet etterforsker ikke hendelsen. Eieren av huset kan bare be om erstatning i retten.


- O bucată dintr-o rachetă antigrindină a lovit acoperișul unei case din județul Prahova

   Brann i Det nasjonale kunstmuseet i Bucuresti 

Muzeul Național de Artă al României: Obiective turistice Bucureşti -  Deștepți.ro- En brann ved Det nasjonale kunstmuseet i den rumenske hovedstaden oppstod søndag, men ble raskt slukket av brannmenn. Det var ingen ofre.

Cirka 150 personer, besøkende og ansatte ble raskt evakuert da brannvesenet kom til museet.

Det brant i et plexiglass-og lerretsgulv som dekker omtrent 70 kvadratmeter. Ingen kunstverk ble heller berørt av brannen.


-Un incendiu produs la Muzeul Național de Artă din Capitală a fost stins de pompieri. Nu au fost victime

  In brief : Eksterne nyheter i rumensk presse     Drosjesjåfør omkom i trafikkulykke  

- En forferdelig trafikkulykke fant søndag sted i sentrum av Bucuresti. En taxi frontkolliderte med en buss, og deretter tok drosjen fyr. Drosjesjåføren døde på stedet, og de andre 4 passasjerene ble transportert til sykehuset. To av dem var mindreårige. OBS: Bildene på videoen under er sterke:

https://bit.ly/3OmEl2Q


   Borsec uten elektrisk strøm 

- Snø og sludd i fjellet skapte problemer flere steder søndag. Skader på det elektriske nettverket gjorde at fjellstasjonen Borsec med mange helgeturister ble uten strøm i flere timer.

https://bit.ly/3OjF4lr


   Rumenske reaksjoner på Østerrikes “NEI til Schengenutvidelse”  

En ny blindgate er i ferd med å etableres når det gjelder Romanias tiltredelse til Schengen: Østerrikes innenriksminister Gerhard Karner sier et klart «nei» til utvidelse -  “fordi systemet med ytre grenser ikke ville fungere med Bulgaria og Romania i Schengen “-  sier han. Rumenske reaksjoner er kraftige i pressen. Spesielt med de økonomiske interessene som Østerrike har i Romania – og de betydelige grenseproblemene som de selv har.

Når Nederland og Østerrike sier nei – og Sverige vurderer det samme – er Schengenmedlemskapet for Romania og Bulgaria igjen i det blå. Tross at EU sier at alle krav er oppfylt.

https://bit.ly/3AvXjhX

-


                           UPDATES                          


FOTBALL: Det rumenske landslaget i fotball vant 5-0 i vennskapskampen med Republikken Moldova i Chisinau i går

- - - Naţionala României s-a impus cu 5-0 în amicalul cu Republica Moldova 


NY COVID-VAKSINE?  – Helseminister Rafila sier at nye vaksiner mot covid kommer innen slutten av måneden og at det vil være en ny covid-vaksine tilgjengelig i desember. -” Vi vil bare gjøre en informasjonskampanje , det vil ikke bli obligatoriske vaksineringer av noen”

-  - - Rafila, întrebat când vine vaccinul împotriva COVID: Sper ca până la sfârşitul lunii să existe vaccin disponibil  


SØNN TIL AKTOR SKJØT SEG SELV: - Sønnen til en aktor i Constanta skjøt seg selv i hodet i helgen .Den unge mannen døde på sykehuset. Han var sønn av en aktor ved påtalemyndigheten knyttet til lagmannsretten i havnebyen

- - - Constanţa: Fiul unui procuror s-a împuşcat în cap  


KJØRTE NED KVINNE OG STAKK AV : - En sjåfør fra Dumbrăveni ble søndag tatt av politiet etter å ha kjørt ned og  drept en kvinne - og deretter ha flyktet fra ulykkesstedet

- - -  Un şofer din Dumbrăveni, prins de poliţişti după ce a omorât o femeie şi a fugit de la locul accidentului 


KVINNE PÅ ELKTRISK SCOTTER PÅKJØRT AV POLITIET: - En kvinne som kjørte på en elektrisk scooter ble påkjørt av en politibil i Drăgoesti i Vâlcea. Kvinne som skal ha krysset veien rett foran bilen ble lettere skadet og sendt på sykehus. Verken hun eller politimannen som kjørte bilen hadde drukket alkohol.

- - - O femeie care se deplasa cu o trotinetă electrică, acroşată de o maşină de poliţie, la Drăgoeşti, Vâlcea


ENDA FLERE KLUBBER STENGT: - Ytterligere seks klubber ble midlertidig stengt i helgen på grunn av alvorlige brannsikkerhetsbrudd. Klubbene som ble stengt befinner seg i Bucuresti, Brasov, Baia Mare, Iasi og Deva. IGSU-inspektører fortsatte sine kontroller over hele landet og kontrollerte over 300 klubber, diskoteker og arrangementshaller . De utstedte bøter på til sammen over 1,5 millioner lei !

- - - Şase cluburi au fost închise temporar din cauza încălcării grave a normelor de securitate la incendiu.


                                                               

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Sidevisninger den siste måneden:

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå