8.2.23

Rumenere lurt i Norge

Români înșelați în Norvegia. Avertismentul Inspecției Muncii: „Facilitatorii“  solicită comisioane mari, acte și detalii personale | adevarul.ro

Det er rapportert om en ny form for svindel på norsk territorium, og ofrene er rumenske statsborgere. Arbeidstilsynet er varslet av den rumenske ambassaden i Norge. Rumenere ender opp med å betale tilbake lån på hundretusenvis av euro som de ikke har inngått.

Personer som planlegger å få jobb i Norge blir bedt om å signere kontrakter med største forsiktighet, og kun ta kontakt med kun akkrediterte arbeidsformidlingsfirmaer. Arbeidssøkere advares om ikke å gi fra seg identitetsdokumentene sine, uavhengig av påskuddet som påberopes av representanter for ulike selskaper.

Rumenske arbeidere i Norge har blitt svindlet av sine landsmenn - som i dekke av selskapene de sier de driver har stjålet de ansattes bankidentitetskort og fikk tilgang til svært store lån hos ulike kredittinstitusjoner i Norge, i navnet på deres ansatte. Bedraget var mulig ved å forfalske lønnsslipper, forfalske identitet og ved å opprette fiktive lederstillinger i selskaper-  eller i mer omstendelige tilfeller opprette selskaper i offerets navn

Mange av dem sitter fortsatt igjen med gjeld på hundretusenvis av euro, summer de ikke klarer å betale. Mens utbetalingene gikk til arbeidsgiveren, går regningene og inkassokravene til innvandrerarbeideren»,  sies det i en pressemelding sendt av ITM Olt.

.Den rumenske ambassaden i Norge ber rumenske arbeidere kontakte
arbeidsformidlingsbyråer med største varsomhet. Dessuten bør man være klar over at fysiske personer ikke har rett til å formidle ansettelse av rumenske statsborgere i utlandet, dette skal kun skje av registrerte firma. Man må også være klar over at rumenske agenter eller firma har forbud mot å kreve formidlingsgebyrer, provisjoner eller andre gebyrer for personer som er allerede er ansatte i andre land.

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Det aller siste på denne siden

Reisebyrå i Oslo

Reisebyrå i Oslo
- - - ordner alle sider ved din tur til Romania

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

Sidevisninger den siste måneden:

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå