2.3.23

Der Spiegel: Skogene i Romania – de eldste i Europa – blir ødelagt av østerrikske firma

taieri ilegale, lemn, transport lemn

Tyske journalister i DER SPIEGEL skriver at store østerrikske selskaper drar full nytte av skogene i Romania som blir hugget ulovlig. De har undersøkt to østerrikske selskaper om deres virksomhet i Romania.

Selv om Romania har noen av de eldste skogene i Europa, har de vært ulovlig avskoget i mange år. Den tyske publikasjonen Der Spiegel hevder at store østerrikske selskaper som har titusenvis av ansatte, tjente og tjener enormt på avskoging i Romania. Dette gjør de ved å inngå kontrakter med leverandører fra Romania som hogger ulovlig ved.

De rumenske skogene som ble gjenstand for Der Spiegels undersøkelse ligger i Suceava-fylket. Et eksempel er den ulovlig hogde skogen i kommunen Bogdăneşti

«En av de siste urskogene i Europa er fortsatt i Romania. Og treverk fra disse verneområdene når det østerrikske selskapet Egger. Vår forskning viser hvilke triks leverandørene  bruker», heter det i Der Spiegels undersøkelse.

Flere økonomiske aktører i kommunen Băgdănești er også gjenstand for en etterforskning av rumenske myndigheter i en sak om ulovlig hogst av skog, hvitvasking av penger og skatteunndragelse.

Journalistene i Spiegel sier at det østerrikske selskapet Egger som er en av de viktigste produsentene av tre  - med en omsetning på over fire milliarder euro - har som leverandører rumenske selskaper som hogger ved ulovlig. I hele denne regionen - Og Rădăuți-filialen i Suceava til Egger-selskapet ligger i kort avstand fra fabrikken til et annet stort østerriksk selskap i bransjen, HS Timber - som på sin side er anklaget for akkurat det samme.

De to store anklagede østerrikske selskapene, Egger og HS Timber, avviste imidlertid disse anklagene da de ble kontaktet av Spiegel..


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Det aller siste på denne siden

Reisebyrå i Oslo

Reisebyrå i Oslo
- - - ordner alle sider ved din tur til Romania

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

Sidevisninger den siste måneden:

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå