1.3.23

Sirener hørtes over hele Romania onsdag

Elementele superioare ale unei sirene destinate emiterii de semnale sonore pentru atentionarea si alarmarea populatiei in legatura cu pericole iminente sunt vizibile pe terasa unui bloc din sectorul 3 al capitalei, marti, 18 aprilie 2017

Alarmsystemet for å varsle befolkningen ble testet over hele Romania onsdag 1.mars mellom klokken 10.00 og 11.00. Sirener lød over hele landet flere ganger i løpet av den aktuelle timen.

 Generaltilsynet for beredskapssituasjoner har lenge annonsert denne simulerings-øvelsen under navnet«Alarm onsdag.” De har i flere dager minnet om at det bare er en test og har beordret innbyggerne til å forbli rolige. - Likevel skapte sirenene forvirring og engstelse noen steder i dag.

I løpet av den oppsatte timen hørte innbyggerne i hovedstaden og i landets fylker "katastrofealarm"-signalet, sammensatt av fem lyder på 16 sekunder hver, med en 10-sekunders pause mellom hver.

De vanligste situasjonene der befolkningen blir alarmert ved hjelp av elektriske og elektroniske sirene er under flom, det vil si når det er en nær forestående flom som setter mange menneskers liv i fare. Varslings-alarmsystemet brukes også i tilfelle teknologiske ulykker med farlige stoffer, brudd på hydrotekniske dammer, jordskjelv eller gjenstander som faller ned fra atmosfæren.

Denne metoden er også beregnet på beskyttelse av sivilbefolkningen under væpnede konflikter. De fleste har sett på dagens øvelse i den forbindelse.


Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Det aller siste på denne siden

Reisebyrå i Oslo

Reisebyrå i Oslo
- - - ordner alle sider ved din tur til Romania

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

Sidevisninger den siste måneden:

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå