INNTRYKK, AVTRYKK OG PÅTRYKK.

General og senator Oprea – eller Politikkens Farao som pressen ynder å kalle mannen – er av antikorrupsjonsbyrået DNA anklaget for misbruk av sin stilling den gang da i nær fortid som innnenriksminister og visestatsminister. I løpet av et år har han kjørt rundt i den rumenske hovedstaden med full kortesjeekskorte fra politiet 1700 ganger.. Uten lov – for det er det bare president, statsminister og  sjefene i nasjonalforsamlingen som kan gjøre. På skattebetalernes regning.

Generalen har sikkert sett seg lei på rushtrafikken i Bucuresti og som innneriksminister og visestasminister var dette en kjekk løsning.
 Helt til en ung poitimann på MC i en av kortesjene havnet i en gategrop og omkom. Da pressen begynte å spørre hva denne kortesjen egentlig gjorde ute i trafikken og svaret egentlig uteble var inntrykket av snusk sementert. “

Korrupsjon dreper” ropte protestantene i gatene i forbindelse med Colectiv-brannen, og tok med seg Oprakortesjen som en undertekst i samme slengen.
Nå har DNA tatt saken. Ikke helt uventet, men bakoversveis i media har saken likevel skapt. Av en helt annen grunn enn Opra. I sakspapirene er det avtrykk av noe større. Her nevner nemlig DNA selve sjefstatsadvokaten i Romania. Han skal også ha brukt slik kortesje rundt 700 ganger mens Farao var innenriksminister. Sjefen i rumensk rettsvesen har så langt ikke kommentert saken. Uansett gjør dette et heftig inntrykk i rumensk rettsvesen.. At DNA stiller spørsmål ved sin aller øverste sjef sier sitt om dette byrået.  At Romanias naboland skulle ønske de også hadde et DNA-byrå av rumensk type er forståelig.

EU sin MCV - rapport skryter også av DNA. Og ellers er alle  enige om at Romania har oppfylt alle tekniske krav for Schengen. Likevel må  land som Tyskland og Frankrike“ vente og se “ om Romania kan slippes inn i bestestuen-. Schengen er ikke akkurat hva det var, men Romania vil inn i varmen uansett  - og  dette årlige repriseargumentet er mer enn søkt.

Journalist Lacrima Andreica  i avisen Adevarul skriver denne uka  at EU og EU-pressen manipulerer skammelig ved å stadig fokusere på romaproblemet mens tusenvis av innvandrere skamfryser rundt om på grensestasjonene i Europa og flyter i land på greske ferieøyer. – Det er et desperat forsøk på å dekke over sin egen fiaskopolitikk mht innvandrere at de uansett er mer opptatt av sigøynere, skriver hun.

Så var det denne Bodnariusaken da. Mediamessig er vi så leie denne saken at vi helst overser den. Fordi den uansett hva man mener presenteres i håpløse settinger. Likevel må man  bare godta at saken fortsatt er stor i rumensk media.  Det minst uinteressante denne uken er et utspill fra norske Jan Simonsen som radkritiserer den norske ambassaden i Bucuresti sitt utspill i saken og sier den norske ambassaen farer med løgn. Simonsens bloggartikkel er gjengitt både på engelsk og rumensk.  Innlegget er sikkert en  trøst og energizer for de som støtter ekteparet Bodnariu åkke som.

Ellers kan vi glede oss over at Simona Halep ikke skal opereres likevel.  Alle synserne som gjerne kritiserer denne ungjenta er overbegeistret og koster på seg skryterunder av henne. Ikke vet vi hvilke leger tennisstjernen har, men vi håper det går bra i matchene som kommer. Simona er uten tvil Romanias fllotteste idrettsambassadør for tiden!

Vi gleder også over at Mihai Traistariu gleder seg over all den negative kritikken han har fått for videoen til sin nye Eurovisionlåt “ Paradiso”. – “ Jeg er en gløgg kar, og skal forandre videoen til paradislåta mi etter påtrykk fra fansen min”, sier han til TV. Tenk om alle kunne være som Mihai og la kritikk følges opp av en konkret forbedring!

Traistariu legger til at all PR er god PR og at 100000 så videoen hans de første to dagene på tubekanalen.

Vi forstår den

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Reisebyrå i Oslo

Reisebyrå i Oslo
- - - ordner alle sider ved din tur til Romania

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

Sidevisninger den siste måneden:

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå