MICI, NABOER OG MUSIKK I HAGEN

Min nabo rett over gata er ung og glad i grillkjøtt - og høy musikk. Hans unge kone er nå gravid og gleden over livet er ytterligere forsterket. Volumkanppen på anlegget er justert opp tilsvarende.

Jeg må medgi – med dempet ergrelse – at hans PA-anlegg har kraftigere utgangseffekt enn min flotte karaokemaskin med trådløse mikrofoner. Han har plassert anlegget ute i hagen og hver kveld er det lukt av grillet kjøtt og lyd av glad popmusikk for alle i nabolaget. Jeg forsøkte en kveld å plassere mitt anlegg ute i min hage for å overdøve hans lydbilde, men det gikk ikke. Hans anlegg er i en annen klasse og jeg flyttet det hele inn igjen i mitt lille hagehus for en mer intim lytteopplevelse. Nå tar vi en liten ursus om kvelden ute i hagen og lar lydbildet fra naboen være underlag for enhver intelligent eller mindre intelligent samtale. Enkelt, greit og rumensk.

Sist lørdag kveld var atmosfæren hos naboen ekstra intens. Musikken var høyere, grillkjøttet mer aromatisk og gjestene hans flere i tall enn vanlig – og mer høylydte enn vanlig ,trolig beruset av sommerheten. Plutselig stod min andre og mer bestemte aldrende nabo ved mitt hagebord - ledsaget av hans meget autoritære og nå sinte barfa-kone. – Holder du virkelig ut med dette bråket på andre siden av gata?  sa konen, nesten truende. – Klokken er 23 og det er uhørt at  vi må holde ut med dette! Bli med over og så setter vi en stopper for dette en gang for alle !-  fortsatte mannen. – Er dette så ille da? forsøkte jeg. – Han har jo god muskksmak!-  la jeg til. Noe jeg virkelig mente siden naboen serverte musikk av  Robbie Wiiliams, Led Zeppelin,  Elton John og Tina Turner. – Hva??? nesten ropte konen. – Dette utenlandske bråket! Nei vet du hva…. Hun sa det ikke, men hele masken sa “utenlandsk tulling”.

Etter en runde til om naboansvar og offisielle stengetider dro de to over til den rocka naboen. Jeg valgte å bli hjemmeværende. Jeg unnskyldte meg med at jeg var utlending og kunne ikke blande meg inn i rumensk kultur. Det så nesten ut som fruen godtok argumentet.  Jeg hadde vært til liten hjelp uansett.

Litt etter ble det muskkstille hos naboen -  etterfulgt av høy stemmeføring fra flere parter – så intens at jeg ante en fysisk konflikt i emning der borte. Deretter ble det stille. påfallende lenge, kanskje i fem minutter.  Deretter dukket mine to eldre naboer opp smilende ved hagegjerdet. – God natt! ropte dem. – Det ordnet seg! smilte mannen. I det samme braket det løs fra naboen med en hulkende manelelåt fra en eller annen Guta. -  Dette er musikk man kan leve med !-  sa min eldre nabo i det han og fruen svingte inn til sitt eget hjem.

Så nå er det nabofred, grillkjøtt og manelemusikk –  ikke klassisk pop - fra naboen. Jeg søker tilflukt i hagehuset med mitt karaokeutstyr inntil naboen igjen skrur opp Tina Turner.

Ha en god uke!

MR T

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Reisebyrå i Oslo

Reisebyrå i Oslo
- - - ordner alle sider ved din tur til Romania

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

Sidevisninger den siste måneden:

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå