FRA KLAGESANG TIL NASJONALSANG OG BJELLEKLANG

Stormunnet på rumensk er GURA MARE. Vi som har bodd i dette landet i mange år har tilpasset oss GURA MARE på både privat, lokalt og nasjonalt plan. I 2005 skrev jeg en notis på webben om at “rumenere snakker veldig mye om veldig lite og nordmenn veldig lite om veldig mye “,- og fikk kjeft fra begge hold. 

Jeg har ikke endret oppfatning egentlig . Og den siste uka er mitt bevis i så måte. Valgnederlaget til PSD har ført til en kaskade av utskjellinger i alle retninger fra medlemmer i dette partiet. Så heftig og kulørt har disse verbale orgiene vært at det har blitt ren underholdning å se primetime news. 

GURA MARE NR 1 denne uka er uten tvil bydelsordfører Vanghelie i Bucuresti som på direkten MJAUET når han siterte Victor Ponta. ( Joda du leste rett; kattelyder ). GURA MARE nr 2 må bli modige og omstridte Sebastian Ghita som sier at PSD må kvitte seg med gammelkommunister som ærespresident Ion Iliescu. Vi skal stoppe her og ikke ta med svevende utsagn om at USA fikset det slik at PSD tapte presidentvalget – for eksempel.  Nok er nok . Valget får være over for vår del.

Det er snart jul!  Snø har vi fått også – uten at det er nevnt på statsbudsjettet. Gatene er fulle av mennesker og kulørte lys, det samme er varehusene. Hvis det er finanskrise i de titusen hjem, vises det ikke de rumenske lokalene til Auchan og Carrefour. 

Og i morgen er det Romanias nasjonaldag! Selv om et par øltilslørte gubber gateintervjuet på TV i morges ikke kunne si hvorfor Romania feirer nasjonaldag 1 desember, så er det opplysende runder på alle nyhetskanaler. Nasjonalkjensa er relativt stor, og munner ut i fasolesuppe, mici, sarmale og andre nytelser – fast eller flytende, før man ender opp i en HORA UNIRII med ukjente,venner og familie, en enhetlig ringdans. 

– Noe som får meg til å huske det norske charterselskapet  som for flere år siden som sendte glade nordmenn til Saturn badeby ved Mangalia og HOTEL HORA. I brosjyren derimot til det greskklingende, men skandinaviske charterselskapet stod det derimot VELKOMMEN TIL HOTEL ORA i Saturn. Altså uten H. Trolig for å unngå forventninger til andre aktiviteter.

Ha en fin søndag! Og gratulerer med morgendagen alle rumenske lesere uansett geografisk plassering!

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Reisebyrå i Oslo

Reisebyrå i Oslo
- - - ordner alle sider ved din tur til Romania

ROMANIA - ET BESØK VERDT

ROMANIA - ET BESØK VERDT
Vår infoside om ferie i Romania

Sidevisninger den siste måneden:

BALKANS PARIS

Bucuresti- Romanias hovedstad

DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN

Badeferie på den rumenske riviera

NO | RO | : REF. MEDIA

NO | RO | :  REF. MEDIA
Daglige overskrifter i rumensk presse, Oppsummeringer på norsk med rumenske linker.

En liten test

HVA VET DU OM ROMANIA?

ONEIRO - NAVODARI

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD
POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted
Visste du dette om Romania?

MIRAGE - HOTELL OG SPA I DEN RUMENSKE BADEBYEN EFORIE NORD

DET NASJONALE FOLKEMUSEET I BUCURESTI

Akkurat nå